Breaking News

25 savaşçı YBŞ saflarına katıldı


YBŞ’ye bağlı Derveşê Evdî Yeni Savaşçı Akademisi, 25 savaşçıyı mezun etti. Bir kutlamaya dönüşen mezuniyet töreninde konuşan YBŞ Komutanı Dilşer Herekol, “Böylesi bir dönemde oluşan YBŞ, Êzîdî halkına yönelik gerçekleştirilen 73’üncü fermanın intikamını almak içindir” dedi.
25 savaşçı, Şengal Direniş Birlikleri’ne (YBŞ) bağlı Derveşê Evdî Yeni Savaşçı Akademisi’nin Şehit Genco Devresi’nden 26 Ağustos günü mezun oldu. Mezuniyet törenine birçok YBŞ komutanı da katıldı.
Törende bir konuşma yapan YBŞ Komutanı Dılşer Herekol, "Böylesi tarihi bir adımda Derveşê Evdî yeni savaşçı akademisi Ş. Genco devresinde eğitim görmek çok önemlidir. Bunun için başta devrede eğitim gören arkadaşları kutluyorum. 73. katliam yaşayan Şengal’in özgürleşmesi için eğitim görmek bir zemindir. Böylesi bir dönemde oluşan YBŞ, bu fermanın intikamını almak içindir” dedi.
Êzîdîliğin ve Şengal’de yaşanan geleneklerin savunması mücadelesinin YBŞ’ye düştüğünü de belirten Herekol, “Kanımızın son damlasına kadar bazı uluslararası güçlerin Ortadoğu’nun başına bela ettiği çetelere karşı mücadele edeceğiz” diyerek konuşmasını sürdürdü.
“Şehit Genco Devresi’nde eğitim gören arkadaşların üzerine büyük bir görev düşüyor. Şehit Genco Güney Kürdistanlı bir arkadaştı. Soran bir arkadaştı. Sömürgeci güçlerin saldırılarının yaşandığı Rojava’ya giderek mücadele yürüttü. Bu sömürgeci güçler Şengal’e saldırdıkları zaman da Şengal’e geldi. Genco arkadaş ulusal bir kahraman olarak anılmalıdır. Ezdin ve Evrim arkadaşlar şahsında Önder Apo’nun ideolojisi ve felsefesi doğrultusunda atalarımızın intikamını ileriki zamanda alacağız” diyen Herekol, çetelere karşı mücadelenin zafere kadar süreceğini sözlerine ekledi.
Şengal’i özgürleştirmeyene kadar durmayacaklarını da ifade eden Herekol, “Şengal direnişinin bu esas üzerinden geliştiğini, bundan sonra da yüksek bir düzeyde gelişeceğini” söyledi.
Kutlama ardından mezun olan savaşçılar yemin etti. Törende, akademiden mezun olan Xeyro Kasım İştilizim (Çiya) isimli savaşçı, Şengal’deki katliama ilişkin yazdığı şiiri okudu.

No comments