Breaking News

DAIŞ'ın eylem hazırlığındaki çetesi yakalandı

HESEKÊ –Hesekê'de DAIŞ çeteleri son günlerde peş peşe ağır darbeler yedi. Şehir hücresi çökertilen DAIŞ çetelerinin bomba yüklü aracı Kürt mahallelerinde patlatmaya hazırlanan eylemcisi de yakalandı.
Bir DAIŞ çetesi, bomba yüklü bir otomobili patlatmak üzere Hesekê'nin kürt mahallelerine sokmaya çalışırken Asayiş güçlerince yakalandı.
Hesekê kenti, sanayi bölgesindeki Dörtyol kavşağındaki kontrol noktasında durdurduğu bir otomobilin patlayıcı ile doldurulduğunu ve patlatma düzeneği kurulduğunu fark etti. Bunun üzerine otomobil sürücüsü M.B.A. gözaltına alınarak sorguya çekildi.
Bomba yüklü otomobilini sürücüsü M.B.A., sorguda DAIŞ üyesi olduğunu itiraf etti. M.B.A. ifadesinde patlatılmaya hazır bomba ve düzenek bulunan otomobili Hesekê'nin kürt mahallelerine sokak ve orada eylem gerçekleştirmek istediğini söyledi.
Asayiş Basın Merkezi konuya ilişkin açıklamasında, M. B. A.'nın Hesekê'nin Ezîziyê mahallesinden olduğunu, söz konusu kişinin adının şüpheliler arasında bulunduğunu ve eylemcinin kimlik bilgilerinden tanınıp arabasının arandığını ve bombayla yakalandığını belirtti.
Asayiş yetkilileri, M.B.A. adlı çetenin sorgusunun devam ettiğini ve DAIŞ çetelerinin şehir içi bağlantıları üzerinde durduklarını bildirdi.

No comments