Breaking News

Eşinin silahını aldı YPG'ye katıldı

EFRÎN –  YPG'li Adil Efrîn'in eşi Letîfa El-Hesen, eşi için düzenlenen taziye töreninde Adil'in silahını alarak YPG saflarına katıldı. Letîfa El-Hesen, şehitlerin yolunda yürüyeceğini belirterek "bu kararla eşime verdiğim sözü yerine getirdim" dedi.
Adil Efrîn, 19 Ağustos'ta, Şengal'den Rojava'ya uzanan güvenli koridoru ele geçirmek üzere saldıran DAIŞ çetelerine karşı Cezaa'daki yoğun çatışmalarda 15 yoldaşıyla birlikte yaşamını yitirdi ve canı pahasına direnerek çetelere geçit vermedi.
Adil Efrîn için önceki gün Afrin'de kurulan taziye çadırına binlerce insan akın etti. Taziye çadırındaki o binlerce insan o gün tarihi bir ana tanıklık ederek derinden sarsıldı.
'Silahın yerde kalmayacak'
Adil Efrîn'in 21 yaşındaki eşi Letîfa El-Hesen, eşi için kurulan taziye çadırına akın eden binlerce insanın huzurunda eşinin davasına bağlılık yemini ederek silahını aldı ve YPG saflarına katıldığını duyurdu.
Fıstık bebeye kim bakacak?
Toplumda ender rastlanan bir kararla eşinin silahını alıp YPG saflarına katılan Letîfa El-Hesen, aynı zamanda bir çocuk annesi. Henüz 2 yaşında Fıstık adında bir kızı var. Fıstık, Adil'in Hewlêr'deki ailesinin yanında kalıyor.
Seferberlik çağrısına katıldı
Halk savaşçısı Adil, bir yıl önce henüz YPG'ye katılmamışken ailesini geçindirmek için eşi ve çocuğuyla birlikte Güney Kürdistan'a gitmiş ve orada çalışmaya başladı.   
Ancak, 2 Temmuz'da çetelerin saldırmasıyla ilan edilen seferberlik çağrısı üzerine Adil, çocuğunu Hewlêr'de bırakarak eşi Letîfa ile birlikte Kobanê'ye geldi. adil zaman kaybetmeden YPG saflarına katıldı.
Kobanê'den Şengal'e uzanan direniş
Adil Efrîn, Kobanê direnişinde birçok savaşa katıldı, günlerce çetelerle çatıştı, direndi. Ancak 2 Ağustos'ta DAIŞ çeteleri Şengal'de Êzidîlere saldırıp 73. Fermanı gerçekleştirmek isteyince Adil de Kobanê halkının direnişini Şengal'e taşıran bir köprü oldu. Ardından güvenli koridordan yüzbinlerce insanın Rojava'ya aktarılmasında rol oynadı. En son da Cezaa direnişiyle gerçek bir halk kahramanı oldu.
'Adil'e verdiğim sözü tuttum'
Eşi Adil'in şehadetinden sonra YPG bünyesindeki kadın gücü YPJ'ye katılan Letîfa El-Hesen, neden böyle bir karar verdiğini ANHA'ya şu sözlerle anlattı:
"eşim seferberlik için Kobanê'ye giderken ona, bir gün şehit düşerse, zulüm ve baskıya karşı omuzladığı silahını alıp mücadelesini sürdüreceğime dair söz vermiştim. Bugün, eşimin taziyesine gelen binlerce insanın şahitliğinde bu sözümü yerine getirerek YPJ saflarındaki yerimi alıyorum. Adil'in silahıyla zalime, barbar saldırgana karşı, her türlü düşmana karşı koyacağım. Bu mücadelede başarılı olacağıma inanıyorum. Çünkü Adil'in silahı, direniş ve özgürlük silahıdır. Yenilmediğini ispatlamıştır. Bu yüzden dünyada hiçbir güç, özgürlük irademi kıramayacaktır."    
Rojava toprağı binlerce Adil yeşertiyor
Letîfa, Adil'in kanıyla sulanan Rojava topraklarında binlerce savaşçı yeşereceğini ve bunlarla bu topraklara rengareng bir bahar geleceğini söyledi.
Adil ve Letîfa'nın aileleri, Letîfa'nın YPG'ye katılma kararından gurur duyduklarını ve gerçek eş ve yaşam arkadaşlığının, ortaklığının temsilini sergilediğini belirttiler.
'Fıstık bebeleri ne olacak?' sorusuna da yanıt veren Letîfa, Adil'in ailesinin bebeğe bakacağını, daha iyi bir yaşam sürmesi için ellerinden geleni yapacaklarına inandığını ifade etti.
Letîfa El-Hesen, önceki gün eşi için kurulan taziye çadırında binlerce insanın şahitliğinde eşi Adil'e verdiği sözü tuttu ve Adil'in silahını alarak YPG saflarına katıldı.

No comments