Breaking News

YPG: Son 24 saatte 42 çete öldürüldü

HABER MERKEZİ – Cezaa, Rebia ve Kobanê'de devam eden çatışmalara ilişkin açıklama yapan YPG, Rebia'da 13, Kobanê'de 29 olmak üzere 27 çetenin öldürüldüğünü, çetelere ait 5 aracın da imha edildiğini bildirdi.
Şengal dağıyla Rojava arasında açılan güvenlik koridorunun kapatılması ve Şengal dağının kuşatılması amacıyla DAIŞ çeteleri tarafından 19 Ağustos günü Cezaa'da, 24 Ağustos günü de Rabia bölgesinde başlattığı saldırıların devam ettiğini duyuran YPG Basın Merkezi bugün yazılı bir açıklama yaptı.

YPG resmi sitesinde yayınlana açıklamada, Rebia'da dünkü saldırıların kırıldığı ve 13 çetenin öldürüldüğü belirtilirken, Kobanî'de de Zormixar ve ziyaret köyleri arasında çetelerin araç konvoyunun vurulduğu ve Kobanî'de biri emir olmak üzere toplam 29 çetenin öldürüldüğü bildirildi.
YPG Basın Merkezi'nin Cezaa, Rebia ve Kobanê'deki çatışmalara ilişkin açıklaması şöyle:
                          Basın ve Kamuoyuna!
1. Şengal dağıyla Rojava arasında açılan güvenlik koridorunun kapatılması ve Şengal dağının kuşatılması amacıyla DAIŞ çeteleri tarafından 19 Ağustos günü Cezaa'da, 24 Ağustos günü de Rabia bölgesinde başlattığı saldırılar devam etmektedir. Cezaa bölgesinde aldığı ağır darbeler nedeniyle saldırı gücü kırılan DAIŞ çeteleri, farklı alanlar üzerinden kimi saldırılar örgütlemeye çalışmaktadır.
Bu çerçevede 27 Ağustos günü 07.30'da Rabîa'ya yönelik bir saldırı girişiminde bulunan DAIŞ çeteleri YPG savaşçılarımızın müdahalesiyle geri püskürtülmüştür. İki kol şeklinde güçlerimizin mevzilerine saldırmaya çalışan çetelere sert karşılık verilmiş, bir araç imha edilirken toplam 13 çete üyesi öldürülmüştür.
2. Kobanê bölgesinde güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen 3 ayrı eylemde çeteler ağır darbe vurulmuştur. 27-28 Ağustos gecesi Kobanê'nin batısında bulunan Ziyaret köyü yakınlarında konumlanan bir çete birliğine yönelik düzenlenen eylemde 2 mevzii imha edilirken, bu mevzilerde bulunan 4 çete üyesi de öldürülmüştür.
Bu bölgeye takviyede bulunmak isteyen çetelere ise iki ayrı noktada güçlerimiz tarafından müdahale edilmiştir. Zormixar ve Ziyaret köyleri arasında bir konvoyun hedeflendiği eylemde 1 araç ve 1 jeep imha edilirken, 1 araç da darbelenmiştir. Bu eylemde güçlerimizin tepsit edebildiği 1'i Emir olmak üzere 20 çete üyesi öldürülmüştür.
Kobanê'nin güneyinde bulunan Sirîn mıntıkasında çetelere yönelik güçlerimiz bir eylem gerçekleştirmiş, 1 aracı darbelemiştir. Aracı kurtarmak amacıyla alana yaya şeklinde gelmek isteyen çeteleri de vuran güçlerimiz, burada da 5 çete üyesini öldürmüştür.
Kobanê'nin batısına düşen Boraz köyüne yönelik bir saldırı düzenleyen çete üyeleri YPG güçlerimiz tarafından durdurulmuştur. Yaşanan çatışmalarda ölü ve yaralı çete sayısı netleştirilememiş, çeteler geri çekilmiştir.
DAIŞ çeteleri Kobanê'nin batısına düşen Zagros köyüne yönelik havan ve ağır silahlarla bombardıman düzenlemiştir.
YPG Basın Merkezi
28 Ağustos 2014

No comments