Breaking News

Halep'te kurban siviller: 9 ölü

HALEP – Halep'teli çatışmalar ve hava saldırılarında aralarında çocukların da bulunduğu 9 sivil yaşamını yitirdi. Muhalif güçler ise, Debêq'te 2 DAIŞ çetesini öldürdü.
Dün Halep'in Mesekên Heneno, Muxeyem Hindarat ve Kestêlo mahalleleri; Kentin doğusundaki Bab, Tadêf, Meskenê ve Mehdûmê kasabaları ile Halep'in batısında yer alan Qubtan Cebel köyleri, güney'de ise Ebtîn köyü Suriye savaş uçakları tarafından bombalandı. Bombardıman sonucunda 2'si çocuk 9 sivil yaşamını yitirdi, 15 kişi de yaralandı.
Halep'in Mîdan û Silêmen Helebî mahalleleri, Cibal Ezan etrafı ile Halep'in güneyine düşen Resim Şêh bölgelerinde Suriye ordusu ile silahlı islami gruplar arasında yaşanan şiddetli çatışmalar da gün boyu devam etti. Çatışmalarda 2 rejim askeri öldürüldü.
İslami Cephe'ye bağlı bomba yüklü bir aracın Halep'in kuzeyindeki Um El-Hoş kasabasındaki Um El-Qura Camii yakınında patlaması sonucu 2 İslami Cephe militanı öldü, birçoğu da yaralandı
Öte yandan muhalif güçler Nêrebê askeri havaalanına havan toplarıyla saldırı düzenledi.
'Nehrûn El-Şam operasyon güçleri' adlı askeri yapı ise, Debêq kasabasına yakın DAIŞ çetelerine ait mevzilerin havan toplarıyla vurulduğunu ve en az 2 olmak üzere çok sayıda DAIŞ çetesinin öldürüldüğünü bildirdi.
BERFÎN ROJ

No comments