Breaking News

Halep’teki çatışmalarda 13 sivil katledildi

HALEP– Suriye ordusunun hava saldırıları ve muhaliflerin havan topu saldırılarında 13 sivil katledildi.
Suriye muhalif güçleri, rejimin kontrolünde bulunan Halep'in Fêd ve Meydan mahallelerine havan topu saldırısında bulundu. Merai beldesinin ise, hala bombalandığı bildirildi.
Yine Baas rejimine ait savaş uçakları Halep’in birçok noktasını bombaladı. Dün gece ve sabah saatlerinde Heyderiyê, Mesekên Heneno, Miyeser, Kerm Homid, Bab Nêreb mahalleleri, Halep’in Babê ve Zehrit Ewad caddeleri, Halep’in kuzeydoğusunda bulunan Debêq ve Tirkmen Barêh beldeleri, Halep’in kuzeyindeki Ezaz ve Hirêtan yerleşim yerleri, kentin güneyindeki Hazêr ve Hacêb köyleri Suriye savaş uçaklarının hedefi oldu. Sözkonusu saldırılar sonucunda aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 10 sivil yaşamını yitirirken çok sayıda kişi de yaralandı.
Öte yandan Baas rejiminin kontrolünde bulunan Fêd ve Mîdan mahallelerine yönelik muhalif güçlerin havan saldırısı sonucu biri çocuk 3 kişi yaşamını yitirdi.
Yine muhalif silahlı gruplar DAIŞ’in elinde bulunan Marai kasabasına yakın kimi kontrol noktalarını bombaladı. Bombardımanda çok sayıda çete üyesi öldürüldü. Merai kasabası civarında çatışmalar devam ediyor.
Baas rejimi ve muhalif güçler arasında Halep’in güneyine düşen Ezan Dağı civarında da çatışmalar çıktı. Bölgedeki kaynaklardan alınan bilgilere göre muhalif silahlı güçler Halep’in kuzeydoğusuna düşen köylerdeki DAIŞ’e karşı, "Nehrûn El-Şam" adı altında bir saldırı operasyonu başlattı.
Bab Selam sınırındaki Kerac Sico  yakınlarında ise, bomba yüklü bir araç patlatıldı. Patlama sonucunda 3 kişi yaralandı.
DAIŞ çetelerinin Xenasêr ve Silmiyê yolu üzerinde bulunan Ebû Elec’i kontrol altına aldıkları öğrenildi.
BERFÎN ROJ

No comments