Breaking News

HPG Şengal’de kuşatmaya alınan bir grup sivili kurtardı - Yenilendi

HPG gerillaları, Şengal’ın kuzeyindeki Şerafettin merkezine gitmekte olan yerel halktan bir grubu kuşatma altına alan IŞİD çetelerine müdahale etti. Yaşanan çatışmada siviller kurtarılırken, ağır kayıp verdirilen IŞİD çeteleri geri püskürtüldü. Şengal’in Bane köyüne de saldırı düzenleyen çeteler ile HPG-YBŞ güçleri arasında çıkan ve halan devam eden çatışmada en az 5 çete üyesi öldürüldü.
Şengal’deki ANF muhabiri Dilşer Ernesto’nun bildirdiğine göre Şengal’in Kuzey bölgesinde bulunan Şerafettin Merkezi’ne gitmekte olan yerel halktan bir grup IŞİD çetelerinin saldırısına uğradı.
Bugün saat 11.00 sularında grubu kuşatmaya alarak imha etmek isteyen çetelere alanda bulunan HPG gerilla birliği tarafından müdahale edildi.
Müdahale ile siviller yara almadan kurtarılırken, yaşanan kısa süreli şiddetli çatışmada sonucu çeteler geri püskürtüldü.
Çatışmada ölen ve yaralanan çete mensupları olduğu bildirilirken, sayı konusunda net bir bilgi edinilemedi. HPG gerillalarının çatışmada her hangi bir kayıp vermediği öğrenildi.
BANE KÖYÜNE SALDIRI: EN AZ 5 ÇETE ÜYESİ ÖLDÜ
Sabah erken saatlerde ise IŞİD çeteleri, Şengal’in kuzey bölgesinde HPG-YBŞ güçlerinin kontrolündeki Bane köyüne saldırdı.
Saat 06.00 sularında gelişen saldırıya HPG-YBŞ güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine şiddetli çatışma meydana geldi.
Bane’deki çatışmanın halan şiddetli bir şekilde devam ettiğini bildiren ANF muhabiri Dilşer Ernesto, “Elde ettiğimiz ilk bilgilere göre çetelere ait bir arazi aracı gerillaların döşemiş olduğu bir mayın ile havaya uçurularak imha edildi. Bu olayda kaç çete mensubunun öldüğü tespit edilemedi. Yine çatışmaların başladığı ilk saatlerde çetelere ait 2 doçka ile bir havan topu imha edildi. Çatışmalarda en az 5 çete mensubu öldü, 5’i de yaralandı. Ölen çetelerden birinin cesedinin HPG-YBŞ güçlerinin elinde olduğu öğrenildi” dedi. 

No comments