Breaking News

IŞİD tehdidine Peşmerge Bakanlığı'ndan yanıt

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) esir düşen bir peşmergeyi vahşi bir şekilde katlederek kameraya alması ve tehdit savurmasına Peşmerge Bakanlığı yanıt verdi. Bakanlık, "esir peşmergelerin başına bir şey gelmesi halinde IŞİD ve işbirlikçilerinin ağır bedel ödeyeceği" uyarısında bulundu.
IŞİD isimli katliam şebekeleri tarafından yayınlanan bir videoda, peşmerge olduğu belirtilen bir kişinin turuncu bir kıyafet giydirilerek başının kesildiği görülüyor.  Görüntüde, bu vahşi suçu işleyen çetelerin elindeki üç kişi, Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani ve Kürt hükümetine çağrıda bulunmaya zorlanıyor. Esirlerden birine  "Amerika'nın bölgemize müdahale etmesine izin vermeyin. Canlarımız sizin elinizde. Herhangi bir hata veya dikkatsizlik hayatımıza mal olacak" dedirtiliyor.
Görüntülerde siyahlar giyinmiş üç kişi Musul'da bir cami önünde dururken görülüyor. Ardından aralarından biri, peşmerge olduğu ifade edilen esiri katlediyor.
Peşmerge Bakanlığı, daha önce yolunu kaybeden bazı peşmergeler ile yaralanan bazı peşmergelerin IŞİD çetelerinin eline düştüğünü belirtti. Esir alınanlara yapılan bu vahşetin "korkunun" belirtisi olduğunu belirten Bakanlık, "Tüm güçlere ve taraflar bilmeli ki, bu terörist grup ve işbirlikçilerinin tüm hareketlerini takip ediyoruz. Bu nedenle, eğer peşmergelerin başına bir şey gelirse IŞİD ve işbirlikçileri ağır bedel ödeyecek" dedi.

No comments