Breaking News

IŞİD'in saldırısından kaçan 70 yaşındaki kadın Şengal Dağı’nda mahsur kaldı


IŞİD çetelerinin köylerine saldırmasıyla birlikte, köylerini terk etmek zorunda kalanlar arasında yer alan 70 yaşındaki Şirin Mirad’ın attan düşerek, belinin kırıldığı için bir kaya dibine bırakıldığı ortaya çıktı.
IŞİD çetelerinin Şengal’e saldırısı ardından bölgeyi terk etmek zorunda kalan 700 kişilik grup, Batman'a ulaştı. Grupta Şirin Mirad isimli 70 yaşında bir kadın da bulunuyordu. Mirad, önce beraber yola çıktığı grup ile 9 kilometre yürüdü. Bir ayağındaki sakatlıktan dolayı yürüyemeyecek hale gelince de ailesi tarafından ata bindirildi. Bir süre at üzerinde giden Mirad, attan düşerek, belini kırdı. Yaşlı kadın ailesi tarafından taşınamayacak durumda olduğu için kaya dibinde bırakıldı. Mirad’ın çocuklarından Xezal Eli, annesini orada bırakıp geldiği için büyük acı yaşadığını belirtiyor.
‘ANNEMİ KAYA DİBİNDE BIRAKTIK’
Şirin Mirad’ın çocuklarından Sêva Eli, “Annemi Skêni bölgesinde bırakarak göç yoluna devam etmek zorunda kaldık” diyor. Bir ayağından sakat olan annesinin, attan düşerek, belini kırdığını da söyleyen Eli, annesini orada bırakmanın acısıyla yaşadıklarını şöyle anlatıyor: “28 gün önce Êzîdî fermanı olunca hepimiz yollara düştük. Bizimle birlikte yaşayan 70 yaşındaki annem Şirina Mirad 9 km ancak yürüyebildi. Şengal Dağı eteklerinde artık yürüyemeyince bu kez at sırtında onu taşımaya karar verdik. Ama at üstünden düşünce bu kez beli kırıldı. Bin kişilik kafile sadece annem için duramazdı çünkü ne su, ne de yiyecek vardı. Eğer bekleseydik hepimiz IŞİD’in eline düşecektir. Daha sonra bir grup annemi almaya gitti, ama beli kırıldığı için yerinden kıpırdatamamışlar. Şu an annen sağ mı ölü mü? Bilmiyoruz. Hayatım boyunca hiç ayrılmadığım annemi göç yolunda bir kayanın dibinde bırakmak kadar acı bir şey var mı? Evet, biz ve çocuklarımız kurtuldu ama annem Şengal dağında kurda kuşa yem olacak.”
‘AİLEM IŞİD’İN ELİNDE’
IŞİD çetelerinin Şengal’in Siba Şexbiri köyüne saldırısında erkek kardeşi, yengesi ve yakınlarının çetelerin eline düştüğünü belirten Xezal Brahim Hec ise, 28 günlük yolculuğun ardında Zagros Dağlarını aşabildiklerini söyledi. Yakınlarından hiçbir haber alamadığını ifade eden Xezal Brahim, “Ferman gününde kardeşim, yengem ve görümcemi IŞİD çeteleri kaçırdı, onlardan hiçbir alamıyoruz. Êzîdî Kürtlerin uğradığı bu son katliamda kendi yasımızı bile tutamıyoruz. Çünkü 28 gündür göç yollarındayız” dedi.

No comments