Breaking News

Müslim: Onursuz bir yaşamı asla kabul etmeyeceğiz

GIRKÊ LEGÊ – Aralarında PYD Eşbaşkanı Salih Müslim'in de bulunduğu binlerce yurttaş YPG savaşçılarının başsağlığı çadırlarını ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan Müslim, Rojava Devriminin halkların kanlarıyla yapıldığını ve baskılar karşısında asla geri adım atmayacaklarını belirtti.

Çilaxa, Aliyan, Girkê Legê ve Tirbespiyê'den binlerce vatandaş 19 Ağustos'ta Cezza'da hayatını kaybeden YPG savaşçıları Egîd Egîd, Xebat Amed, Qehreman Zagros ve Mazlum'un başsağlığı çadırını ziyaret etti.
PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Cizir Kantonu Dış İşleri Bakan Yardımcısı Emine Ose, Kobanê Halk Meclisi Eşbaşkanı Eyşe Efendi de başsağlığı çadırlarını ziyaret ettiler.
Çadırda toplanan vatandaşlar tüm devrim şehitleri için saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından konuşma yapan Girkê Legê ve Tirbespiyê Şehit Aileleri Kurumu temsilcileri şehitlerin yolunu sürdürme sözü verdiler.
Ziyaret sırasında konuşan Müslim şunları söyledi: "HPG, YPG ve YBŞ güçleri Şengal'de çetelere karşı eşsiz bir direniş gösteriyor. Bu direnişte özgürlük savaşçıları canlarını feda ediyor. Ben de bir şehit ailesi olarak bundan şeref duyuyorum. Özgürlük savaşçıları bölge halklarını bir araya getirdi. Halkların devrimi olan Rojava Halk Devrimi halkların kanlarıyla kazanıldı. Bu yüzden asla geri adım atmayacağız ve onursuz bir yaşamı kabul etmeyeceğiz."

No comments