Breaking News

Musul Parlementeri YBŞ saflarında

ŞENGAL– Musul kent meclisi ve Irak parlamentosu milletvekili Dawûd Cindî DAIŞ havşetinin hedefi olan Êzidî halkını savunmak için Şengal Direniş Birlikleri (Yekîneyên Berxwedana Şengalê-YBŞ) saflarına katıldı. Şengal direnişi Êzidî halkının direnişidir diyen Cindî, dağda kalanların sergiledikleri direnişle Êzidî halkının gerçek temsilcisi olduğunu söyledi.
YBŞ'ye katılan ve halkın direnişine ortak olan Musul parlamenteri Dawûd Cindî, şengal'deki durumu ve direnişlerini ANHA muhabirine anlattı.

Dawûd Cindî şengal direnişinin Êzidî halkının direnişi olduğuna dikkat çekerek dağda kalanların Êzidî halkının en gerçek ve meşru temsilcileri olduğunu belirtti. Dawûd Cindî, "tüm dünya Êzidîlerin kendi tarihsel gerçekliğinden kaçmadığını görmelidir. Êzidîler, varlık ve inançlarını koruyup savunmak için Şengal dağında direnmektedir," dedi.
Cindî şöyle devam etti: "Tüm dünya şu üç temel noktada varolan gerçekliği kesinlikle görmelidir. Bir; Êzidîler, DAIŞ çetelerinin insanlık dışı vahşi saldırılarına karşı inancını ve varlığını korumak için Şengal dağlarında direniyor. İki; YPG ve HPG onbinlerce Şengalliyi katliam ve saldırılardan kurtararak güvenli bir şekilde Rojava'ya ulaştırdı. Üç; Êzidîlere yapılan büyük bir ihanettir. Bu ihanetin sonucunda Êzidîler kendi kendini savunmak zorunda kalarak Şengal Direniş Birliklerini kurdu."
Cindî, DAIŞ çetelerinin Şengal bölgesine saldırmasının Êzidî halkı için çok acı bir tecrübe olduğunu kaydederek şöyle dedi: "Şengal halkının acı tecrübesi ve KDP güçlerinin DAIŞ saldırılarına karşı duyarsız ve yetersiz yaklaşımları sonucunda YBŞ'yi kurduk. YBŞ, Êzidî halkının meşru savunma ve korunma gücü oldu. Şimdi YPG ve HPG'nin yardımlarıyla êzidîlerin kutsal topraklarını çetelere karşı savunabiliyoruz.

Êzidî Rûsipîlerinin (doğal toplum önderleri) toplantısında konuşan Cindî, Şengal direnişinin Êzidî halkının direnişi olduğuna tekrar vurgu yaparak, YPG ve HPG güçlerinin Êzidî kürtlerini saldırılardan koruduğunu, güvenli bir koridor oluşturarak yüzbinden  fazla insanı Rojava'ya aktardığını hatırlattı ve ambargo altında zor koşullarda olmasına rağmen Rojava halkının Êzidîlere sahip çıkıp kendilerine kucak açtığını, ekmeğini paylaştığını ve kendilerine şükran borçlu olduklarını ifade etti.
KDP güçlerinin kendilerini DAIŞ vahşeti karşısında savunmasız bırakmalarına içerlenen Dawûd Cindî, "Şengal kürtlerine yapılan bu durum ağır bir ihanettir ve halkımız yaşadığı sürece bunu unutmayacaktır." Dedi. Her ülkenin Êzidî halkına yaşatıla katliamları soykırım olarak tanımasını istediklerini belirten Dawûd Cindî, kameralarca kaydedilen ve internette yayınlanan tüm görüntü ve fotoğrafların da soykırıma kanıt olarak kabul edilmesini beklediklerini kaydetti.
Dawûd Cindî Musul parlamenteriydi ve 2 Ağustos'ta DAIŞ çetelerinin Şengal bölgesine saldırarak êzidî halkına karşı katliamlara başlaması üzerine Halkının kaderine ortak olmak ve savunmak üzere YBŞ saflarına katıldı. Dawûd Cindî halen Şengal dağlarında, çetelere karşı Êzidî halkını savunma görevine devam ediyor.
STALİN OSO

No comments