Breaking News

YPG Komutanlığı: Cezaa direnişimiz zafere kadar sürecek!

GIRKÊ LEGÊ –Halk Savunma Birlikleri (YPG) resmi sözcüsü Rêdûr Xelîl, "DAIŞ çeteleri Şengal ile Rojava arasındaki güvenlik koridorunu kırmak ve bu koridoru ele geçirmek istedi. Ancak güçlerimizin amansız direnişi sonucu tüm planları boşa çıktı. Bu direnişimiz zafere kadar sürecektir," dedi.YPG Genel Komutanlığı, bugün saat 11:00'da onlarca basın ve medya çalışanının hazır olduğu bir basın açıklaması yaptı. Girkê Legê kentinde gerçekleşen basın açıklamasında Cezaa bölgesinde 19 Ağustos'tan bu yana devam eden çete saldırılarına ilişkin bilgi veren YPG sözcüsü Rêdûr Xelîl, DAIŞ çetelerinin Şengal ile Rojava arasındaki bağlantıyı koparmak istediğini, ancak YPG ve YBŞ savaşçılarının direnişi sonucunda çetelerin ağır darbe aldıklarını belirterek "planları boşa çıktı. Direnişimiz zafere kadar devam edecektir," dedi.
Tüm basın kuruluşlarının ulusal sorumluluklarını yerine getirmesi çağrısında bulunan Rêdûr Xelîl, "basın organlarından istediğimiz doğruları yazıp yayınlamaları, yalan-yanlış haberlerle halkın doğru bilgi alma hakkını engellememeleri ve dört parçada direnen, çetelere diz çöktüren Kürdistani güçlere destek vermelidir" dedi.
Xelîl şöyle devam etti: "Şu an çok hassas bir süreçten geçiyoruz. DAIŞ çeteleri tüm güçleriyle Şengal bölgesi ve Cezaa kasabasına saldırmaktadır. Bu saldırıların amacı Kürt halkının kazanımlarını ortadan kaldırmaktır. YPG güçlerimiz, DAIŞ çetelerinin bu plan ve saldırılarının boşa çıkarılmasında çok önemli ve büyük bir rol oynadı. Halen süren bu çatışmalarda bugüne kadar 23 arkadaşımız şehit düştü. Yüzlerce çete üyesi öldürüldü ve bunlardan 3'ü emirdi."      
YPG savaşçılarının Kürdistan topraklarının özgürleştirilmesi ve üzerinde yaşayan tüm hakların savunulması için yaşamlarını feda ettiklerini belirten Rêdûr Xelîl, "YPG genel komutanlığı olarak tüm cezaa direnişi şehitlerimizi saygı ve minnetle selamlıyoruz. Anılarını mücadelemizde yaşatacağımızın ve halklarımıza sahip çıkacağımızın sözünü yineliyoruz" dedi.
Peşmerge güçlerinin Şengal'den çekilerek bölgedeki halkı savunmasız bıraktığına da dikkat çeken Xelîl, YPG savaşçılarının çok önemli bir sorumluluk üstlenerek alana gittiklerini ve Êzidî halkını çetelerden koruduğunu, ardından yüz binden fazla insanı Rojava'ya aktardığını belirtti. Xelîl devamla Şengal'de halkın savunulması amacıyla Şengal Direniş Birliklerinin kurulduğunu ve HPG'nin de sivil halkın savunması için Şengal'e gittiğini kaydetti.
Son bir haftadır Irak ve Sriye'nin birçok yerinden güçlerini toplayan DAIŞ çetelerinin Cezaa kasabasına yönelik büyük bir saldırı geliştirdiğini hatrılatan Rêdûr Xelîl, bu çatışmalarda çetelerin çok yoğun olarak ağır silahlar kullandıklarını belirterek şöyle devam etti: "DAIŞ çetelerinin Cezaa'ya yönelik saldırıları çok amaçlıydı. Herşeyden önce Cezza ile Şengal arasındaki hattı ele geçirmek ve Şengal'de tamamlayamadıkları katliamları sonuca götürmek istiyorlardı. Bu hattı ele geçirerek YPG savaşçılarının şahsında Kürt halkından intikam almayı, YPG savaşçılarının iradesini kırıp Rimêlan kasabasına yönelmeyi hedefliyorlardı. Ancak savaşçılarımız kahramanca bir direniş sergileyerek tüm bu plan ve kirli amaçların sonuca ulaşmasını engellemiştir. DAIŞ ve destekçilerinin tüm planları bu direnişle boşa çıkarılmıştır. Bundan sonra da zafere kadar direnişimiz sürecektir. "
Basın ve Medya'nın da gerçekleri halka ulaştırmak gibi çok büyük bir sorumluluğu olduğuna dikkat çeken Rêdûr Xelîl, yurtseverlik görevini tüm basın medya kuruluşları da yerine getirmelidir. Tüm kürt basınından gerçekleri kamuoyuna ulaştırarak ulusal görevlerini ve yurtseverliğin gereklerini yerine getirmesini, Rojava'da ve Güney Kürdistan'daki halkımızın direnişine sahip çıkmasını bekliyoruz."
Açıklamasının sonunda Rêdûr Xelîl, YPG olarak kürt güçleri YBŞ ve HPG'nin yanında ve omuz omuza mücadele etmeye devam edeceklerini, her dört parçada kürdistan'ın özgürlüğü için çetelere karşı duracaklarını ve Cezaa direnişlerini zafere kadar sürdüreceklerini kaydetti.

No comments