Breaking News

YPG'li Taşdelen ve Ateş'in cenazeleri Diyarbakır'a gönderildi

ŞIRNAK -Rojava'da DAIŞ çeteleri ile YPG güçleri arasında çıkan çatışmada yaşamını yitiren YPG'li Evrim Taşdelen (Evrim Amed) ve Ramazan Ateş'ın (Rizgar Şivan) cenazeleri, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Rojava'nın Cezaa alanında 14 Ağustos günü DAIŞ çeteleri ile YPG güçleri arasında çıkan çatışmada yaşamını yitiren Diyarbakır doğumlu YPG'li Evrim Taşdelan (Evrim Amed) ve Siirt Kurtalan doğumlu Ramazan Ateş'ın (Rizgar Şivan) cenazeleri Şehit Xebat Derik Mezarlığı'ndan alınarak, Sêmalka Sınır Kapısı üzerinden Federe Kürdistan Bölgesi'nde bulunan İbrahim Halil Sınır Kapısı'na götürüldü.
Burada yapılan işlemlerin Habur Sınır Kapısı üzerinden Silopi Devlet Hastanesi'ne getirilen cenazeler Habur Sınır Kapısı'nda çok sayıda kişi tarafından karşılandı. Yol boyunca yurttaşlar "Şehît namirin" sloganları ile cenaze aracının önünü keserek, YPG ve YPJ lehine sloganlar attı.
Hastane morguna getirilen cenazelerden YPG'li Taşdelen'in cenazesi savcılık işlemlerinin ardından kadınlar tarafından omuzlanarak, cenaze aracına taşındı. Ardından cenazeler, konvoy eşliğinde Diyarbakır'a doğru yola çıkarıldı.
Cizre'de kitlesel karşılama
YPG'li Taşdelen ve Ateş'in cenazesinin Cizre'den geçmesini öğrenen binlerce yurttaş, Cizre girişinde Cizre-Silopi karayolunu doldurarak, cenaze konvoyunu "Kürdistan DAIŞ'e mezar olacak" ve "Biji Serok Apo" sloganı, zılgıt ve alkışlarla karşıladı. İlçe merkezi boyunca cenaze konvoyuna eşlik eden binlerce kişi cenazeleri "Şehit namırın" sloganları ile Diyarbakır'a uğurladı.
YPG'li Taşdelen'in doğum yeri olan Diyarbakır'da, Ateş'in ise doğum yeri olan Siirt'in Kurtalan ilçesinde defnedileceği öğrenildi.
(vö-sbk/ea/ns)

No comments