Breaking News

Almanya ve Fransa’daki Kürtler bugün de Kobane için ayakta olacak

Avrupa’da yaşayan Kürtler, Irak Şam İslam Devleti (DAİŞ) çetelerinin katliamları ile karşı karşıya olan Kobane için bugün de ayakta olacak. Almanya ve Fransa’nın birçok kentinde Kobane ile dayanışma ve Batılı ülkelere acil müdahale çağrısı yapılacak.

Kobane ile dayanışma eylemleri kapsamında Almanya’nın Berlin, Kassel, Düsseldorf ve Erfurt kentleri ile Fransa’nın Paris, Strasbourg ve Mulhouse kentlerinde yürüyüş ve mitingler düzenlenecek.
Kobane için düzenlenecek eylemlerin yapılacağı kentler ile eylemlerin yer ve saatleri şöyle:  
ALMANYA
Berlin’de saat 16’da U-Bahn Wittenberg Platz’da başlayacak yürüyüş sonrası bir miting düzenlenecek.
Kassel’de Kassel Demokratik Toplum Merkezi, Kassel Barış Hareketi, YXK ve Sol Parti tarafından  düzenlenecek miting saat 13:30’da Holländischer Platz’da yapılacak.
Saarland Eyaletinde yaşayan Kürdistanlılar bu gün saat 15:00'te Landwehrplatz meydanında biraraya gelerek yürüyüş düzenleyecekler. 
Düsseldorf kentinde düzenlenecek büyük yürüyüş ve miting için kitle Merkez Tren İstasyonu önünde saat 14’te toplanarak yürüyüşe geçecek. Düsseldorf’taki eyleme  Bonn, Wuppertal, Essen, Köln, Dortmund, Bielefeld, Münster, Hagen, Düren, Aachen ve Leverkusen’de yaşayan Kürdistanlılar ve dostları katılacak.
Erfurt kentinde yapılacak Kobane yürüyüşü ise saat 13:30’da Merkez Tren Garı (Hauptbahnhof) önünde başlayacak.
Frankfurt'ta ise saat 16'da Römerplatz'da bir yürüyüş gerçekleştirilecek. 
Freiburg'ta saat 09.00'da Kürt Toplum Merkezi önünden Freiburg Belediyesi önüne kadar bir yürüyüş düzenlenecek. 
Stuttgart’ta Wilhelmplatz’ta saat 12.00-17.00 arası nöbet çadırı eylemi yapılarak, Saat 17.00’da ise Lautenschlager str. Miting düzenlenecek. 
Hamburg’da saat 14.30 merkez tren istasyonu önünden başlayacak olan bir yürüyüş yapılacak.
Bremen’de saat 12.00’de Tenever’de başlayacak olan yürüyüş gerçekleştirilecek.  
Mannheim’de ise saat 16.00’da Abent Akademi’de miting yapılacak. 
FRANSA
Fransa’nın başkenti Paris’te dün gece boyunca parlamento önünde eylemde olan Kürtler, bugün de eylemlerine devam edecek.
Strasbourg kentinde ise 3 günden bu yana devam eden ve bugün sona erecek olan çadır eylemi sonrasında Alsace ve Lorraine bölgeleri ile Almanya’nın Kehl ve Offenburg kentlerinden Kürdistanlı ve Türkiyelilerin katılacağı bir yürüyüş düzenlenecek. Kürt Kadın Hareketi üyelerinin öncülük ettiği ve Fransız sol gruplarının da destek vereceği yürüyüş saat 17’de Place Kleber’de başlayacak.
Öte yandan, Mulhouse Kürt Demokratik Toplum Merkezi ve 12 Kurum kitlesel bir yürüyüşle Kobane'ye destek sunacak. Bugün saat 15'te Parc Salvatore'den başlayarak Valilik binası önünde bir basın açıklaması ile bitirilecek olan yürüyüşee ATIK, ACOTT, CCK, AKM, MAISON DES PEUPLE, DIDF, AVEC-KOM ile Fransiz kurumları PCF, NPA, LDH ve ALTERNATIFS katılacak.                                                             
Metz kentinde ise yarın Şengal ve Rojava‘daki katliam ve çatışmaların ele alınacağı bir panel düzenlenecek. Panele, kentte faaliyet gösteren Kürt, Türk solu ve Alevi kurumları ve üyeleri katılacak.

No comments