Breaking News

Almanya’dan yurtdışındaki vatandaşlarına DAİŞ uyarısı

Irak Şam İslam Devleti (DAİŞ) çetelerinin batılı ülkelere yönelik tehditlerine ilişkin Almanya’dan seyahat uyarısı geldi. Alman Dışişleri Bakanlığı, DAİŞ ve benzeri örgütlerin faaliyet gösterdiği 30 kadar ülkede bulunan ve ya seyahat edecek vatandaşlarını uyardı.
Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Alman vatandaşlarının yurt dışına yapacakları seyahatlerde dikkatli olmaları istendi. Bakanlık, DAİŞ teröristlerinin batılı ülkelere yönelik son tehditlerine dikkat çekilerek, Ortadoğu, Afrika ve bazı Asya ülkelerinde bulunan vatandaşlara yönelik uyarılarda bulunuldu.
DAİŞ’in batılı ülkeleri tehdit ettiğinin hatırlatıldığı açıklamada, “Batılı ülkelerin vatandaşlarının da yurt dışında DAİŞ sempatizanları tarafından terörist eylem, kaçırmalar ve kriminel saldırıların hedefi olabileceği ihtimal dahilindedir” denildi. Açıklamada, bu tür eylemlerin daha çok Suriye, İsrail, İran, Mısır, Endonezya ve Tayland’ın da aralarında bulunduğu 30 kadar ülkede yaşanabileceği kaydedildi.
Alman Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, DAİŞ ve benzeri örgütlerin aktif olduğu ülkelerde özellikle dikkat edilmesi gereken yerler hakkında da bilgilendirme yapıldı. Açıklamada, Alman vatandaşlarının hükümet ve idari makamlara ait binalar, turizm merkezleri, oteller, pazar yerleri ve ibadethanelere yakın yerlerden sakınmaları istendi. 
Bakanlık açıklamasında ayrıca, kalabalık kitlelerin bulunduğu alanlardan da uzak durulması uyarısı yapıldı.
DAİŞ’e biat eden bir grup, geçtiğimiz Pazar günü Cezayir’de rehin aldığı Hervé Gourdel adlı Fransız vatandaşını katletmişti. DAİŞ tarafından geçtiğimiz hafta sonu yapılan açıklamada, Irak ve Suriye’de kendilerine karşı savaşan ülkelere yönelik saldırılar düzenleneceği tehdidi savrulmuştu.

No comments