Breaking News

CHP’liler Kobanê’de incelemelerde bulundu

DAİŞ çetelerinin saldırıları ile ilgili olarak Kobanê’ye gelen CHP’liler, PYD ve manton yetkilileri ile görüştü. Aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın da bulunduğu heyet temaslarının ardından kentten ayrıldı.

DAİŞ çetelerinin saldırısına maruz kalan Kobanê halkının ihtiyaçlarını ve son durumu yerinde görmek için CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Dersim Milletvekili Hüseyin Aygün, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve İstanbul Ataşehir Belediye Başkanı Abdullah Der’den oluşan heyet CHP heyeti kantona geldi. CHP’liler Kanton Başbakanı Enver Müslim ve Dış İşleri Bakanı İbrahim Kûrdo, PYD Eş Başkanı Asya Abdullah ile görüştü.
Kantonun son durumuna ilişkin olarak heyete bilgi veren Kanton Başbakanı Enver Müslim, Türk devleti ve hükümeti içerisinde bazı çevrelerin DAİŞ çetelerinde destek verdiğini ve bu desteğin bir an önce çekilmesi gerektiğini söyledi. Müslim'in belirttiklerine karşılık olarak CHP heyetinde yer alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Hükümet, Başbakan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Türk ordusu zaten IŞİD ile birlikte” dedi.
Kanton'un ihtiyaçları konusunda da heyete bilgi verildi. Heyette yer alan İstanbul Milletvekili Mahmut Tanay, Kantona ilişkin gözlemlerini bir rapor haline getirerek kamuoyu ile paylaşacaklarını aktardı. CHP heyeti görüşmenin ardından kentte kısa bir gezinti yaptı. Heyet üyeleri daha sonra ayrıldı.

No comments