Breaking News

Fransa’da iki kentte Kobanê eylemleri

Kobanê direnişini saliplenme eylemleri Fransa’nın Strasbourg ve Montpellier kentlerinde de yapıldı.
STASBOURG

Fransa’nın Strasbourg kentinde Kürt Hareketi üyesi kadınların, DAİŞ çetelerinin saldırılarını kınamak ve bu çetelerin hedefinin İslamiyet ve şeriattan ziyade Kürt halkının kazanımları olduğuna dikkat çekmek amacıyla çadır eylemi ikinci gününde devam ediyor.
DAİŞ çetelerinin çok kapsamlı saldırılarında en çok kadın ve çocukları mağdur olduğuna dikkat çekilen eylemde Rojava, Şengal, Maxmur ve Kobanê’ye yardım da taplanıyor.
Kadınların çadır eylemine ilgisi se yoğun. “Kürdistan’da katliam var, haberiniz var mı?” pankartı açılan eylemde yüzlerce bildire dağıtıldı. Eylemin üçüncü gününde yapılacak kitlesel yürüyüşe Strasbourg ve çevresindeki bütün kadın kurumları da davet edildi.
Kadın hareketi üyelerinin saat 10:00-18:00 arası Place Kleber’de kurduğu çadır eylemi, yarın saat 17:00’da düzenlenecek kitlesel yürüyüş ile sona erecek.
MONTPELLIER
Montpellier kentinde de Place de Comedie’de 50-60 kişilik bir grup, Kobanê Direnişi’ne selamlamak ve DAİŞ çetelerinin saldırılarına dikkat çekmek amacıyla oturma eylemi düzenliyor. 

No comments