Breaking News

Hakkari İmamlar Derneği'nden IŞİD'e kınama

Hakkari İmamlar Derneği, yaptıkları açıklamada Kürt halkının üzerinde sinsi oyunlar oynandığını belirterek, Kürt halkının asla teslim olmayacağını ve İslam adına yapılan IŞİD vahşetini kınadıklarını açıkladı.
Merkez Hacı Sait Camii önünde yapılan açıklamaya 20 imam katıldı. Açıklamayı okuyan Hakkari İmamlar Derneği Başkanı Yasin Aşkan, Kürt halkının üzerinde sinsi oyunlar oynandığını söyledi. Aşkan, DAİŞ'in Ortadoğu'nun kalbine hançer gibi saplandığını belirterek,DAİŞ'in Ortadoğu halklarının belası haline gelip, ırk, dil, din, mezhep ayrımı yapmaksızın, kadın, çocuk, yaşlı ve masum demeden insanlık tarihinde eşi ve benzeri görülmemiş bir vahşet uyguladığını söyledi. 
Aşkan, binlerce yıl önce kendisine itaat etmeyen masum ve mazlum insanları ateşten hendek ve çukurlar kazarak içine atan Roma'nın cellatları, binlerce yıl sonra tekrar yine Ortadoğu'da sahneye çıkarak DAİŞ adı altında insanları yine canlı canlı çukurlara attığını, kendilerine itaat etmeyenlere İslam dini adına zulüm ettiğini ve vahşice katliamlar yaparak terör estirdiğini kaydetti.
PEYGAMBERDEN ÖRNEK VERDİ
Kuran-ı Kerim'de hiç bir insanın zorla Müslüman yapılamayacağı ve dinde zorlama olmadığının belirtildiğini anlatan Dernek Başkanı Yasin Aşkan, şunları söyledi: "Hazreti Peygamberin de savaş esnasında ashabına en çocuk, kadın, yaşlı, savaşamayanlara, masum insanlara ve mabetlere asla dokunulmayacağı emirlerini vermiştir. Bu emirleri görmezden gelen Roma cellatları, yani IŞİD'in İslamiyetle uzaktan, yakından hiçbir alakasının olmadığı açıkça ortaya çıkmaktadır. Son zamanlarda özellikle Şengal ve Kobanê'yi hedef seçen IŞİD şunu iyi bilmelidir ki; Kürt halkı asla teslim olmayacaktır. İslam adı altında yapılan bu vahşeti de lanetliyoruz."

No comments