Breaking News

Hakkari'deki Kobanê eylemi sona erdi

DBP ve HDP Hakkari il örgütü öncülüğünde IŞİD çetelerinin saldırısı altında bulunan Kobanê’ye destek amacıyla başlatılan oturma eylemi sona erdi.

ZEKİ DARA/ KADİR KAYA - YÜKSEKOVA HABER
HAKKARİ – IŞİD çetlerinin 15 Eylül’de Rojava’nın Kobanê Kantonu’na ağır silahlar ile düzenlediği saldırının 13. Günü geride kalırken, DBP ve HDP’nin Kobanê için yaptığı seferberlik çağrısı kapsamında Hakkari’de dün akşam saatlerinde yapılan yürüyüşün ardından başlatılan ve 24 saat olarak açıklanan oturma eylemi sona erdi.

Geceyi dışarda geçiren eylemciler, Bulvar Caddesi üzerinde ateş yakarak ısınmaya çalıştı.Yolu da trafiğe kapatan eylemciler gecenin geç saatlerine kadar yaktıkları ateşlerin başında Kobanê direnişi ve YPG lehine sloganlar attı.
Bulvar Caddesi'nde kartonlar ve battaniyeler üzerinde oturarak zaman geçiren eylemcilere çevredeki esnaflarda çay ve değişik yiyecek ikramında bulundu.
Eyleme, HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, HDP Hakkari İl Eş Başkanı Rahmi Temel, DBP Hakkari İl Eşbaşkanı Mehtap Daştan Demirer, Hakkari Belediye Eş Başkanı Nurullah Çiftçi, Hakkari kent konseyi sözcüsü Perihan Kahraman, il genel ve belediye meclisi üyeleri, KESK, Kurdi-Der, İHD, Mazlum-Der, Meya-Der Hakkari şube yöneticileri, barış anneleri ile gençler ve kadınlarında aralarında bulunduğu 100’ü aşkın yurttaş destek verdi.
Akşam saat 17.30’da sona ermesi beklenen eylem saat 9.30'da yapılan açıklama ile sonlandırıldı.
Burada konuşan HDP Hakkari Milletvekilli Adil Zozani, dün akşam saat 17.00’da balattıkları eylemin sona erdiğini belirtti.
Zozani, Rojava’da Kobanê halkı üzerinde gerçekleştirilmek istenen katliama karşılık duyarlıılk geliştirmek için bu eylemi yaptıklarını belirterek, “Daiş çetelerinin Konbanê halkına karşı 14. Gününe giren imha saldırısı amacına ulaşmamıştır. Kürt halkı 7’den 70’e Kobanê halkına sahip çıkmıştır. Hakkari halkı her zamanki gibi direniş sürecinde en etkin desteğini, en etkin mücadelesini sürdürmüştür. Bu çetelerin arkasında ulusararası güçlerin desteği var. Bu kaos amaçlı Ortadoğu halklarına bela edilen Daiş çetesi ve onları besleyenler içerisinde Türkiye’nin de olduğunu biliyoruz. Bu eylemimizin bir amacı da AKP hükümetini bu yanlışından geri adım atmasını sağlamaktır. Kürt halkı bu coğrafyada hiç kimseye ait bir şey istemiyor. Bu saatten sonra ne olursa olsun Kürt halkı geleceğine sahip çıkmak için her türlü bedeli ödeyemeye hazırdır” dedi.
Son 4 gün içinde Hakkari’ye 3 cenaze geldiğini yarında bir cenazenin geleceğini anımsatan Zozani, Kobanê ve Rojava’da süren savaşın sadece Rojava halkı ile olmadığını Kürdistan’ın 4 parçasında Kürtlerin Rojava için mücadele ettiğini söyledi.
Kürtlerin zor günler yaşadığını ancak verdikleri mücadelenin sonunda kazanın Kürtler olacağını ifade eden Zozani, yağmacı, talancı zihniyetlerin emellerine ulaşamayacağını belirtti.
Eyleme destek veren gençler ve annelere tüşekkür eden Zozani, burada eylemlerini noktaladıklarını, bu akşam saat 21.00’de Kobanê’ye hareket edeceklerini söyledi.

No comments