Breaking News

Her gün yüzlerce genç YPG saflarına katılıyor

Sınırı aşıp kente geçen binlerce kişi Kobanê sokaklarında yürüyüş yaparak “Kobanê IŞİD’e mezar olacak” şeklinde sloganlar attı. Öte yandan Türkiye'den yüzlerce genç YPG saflarına katıldı.

CİVAN DEĞER / YÜKSEKOVA HABER (ÖZEL)
YÜKSEKOVA  - Ülke genelinde her inanç ve ırktan insanların katıldığı sınır nöbetinde yer alan binlerce kişi sınırı aşarak Kobanê’ye geçerek YPG’nin IŞİD saldırılarına karşı gösterdiği direnişi selamladı.
Sınırı aşıp kente geçen binlerce kişi Kobanê sokaklarında yürüyüş yaparak “Kobanê IŞİD’e mezar olacak” şeklinde sloganlar attı.
Kobanê halkının da yoğun ilgi gösterdiği kitle, yaklaşık bir saat boyunca Kobenê sokaklarında yürüyüş yaparak sloganlar attı.
KENTTE HAYAT KISMEN NORMALE DÖNDÜ
Günlerdir ağır silahlarla devam eden IŞİD saldırı altında olan Kobanê’de halk normal yaşamını sürdürüyor.  Bütün saldırılara anında ve ekili bir şekilde karşılık veren YPG güçleri Kobanê halkının güvende olduğunu bariz bir şekilde ortaya koyuyor. Bu nedenle kent merkezinde yaşam normal bir şekilde devam ediyor.
HER GÜN YÜZLERCE GENÇ YPG’YE KATILIYOR
Türkiye’de yaşayan yüzlerce Kürt genci YPG saflarına katılıyor. Katılan gençlerin YPG’nin ‘Dil, din ve ırk ayrımı yapmadan insanlık için mücadele ettiğini’ öylüyor. YPG’ye bazı devrimci Türk gençlerinin de katıldığı ve IŞİD’e karşı mücadele ettiği öğrenildi.
TÜRKİYE ŞAMPİYONU MİLLİ OKÇU YPG’YE KATILDI
17 yaşındayken sakan düşen 30 yaşındaki Türkiye şampiyonu milli okçu Serdar Macit Kobanê’ye giderek YPG saflarına katıldı. Ayaklarını kullanamayan ve koltuk değneklerinin desteğiyle yürüyen milli okçu Serdar Macit’in oynadığı takımın daha önce 5 kez Türkiye şampiyonluğu elde ettiği öğrenildi. YPG asayişinde görevlendirilen Macit motosiklet kullanarak devriye geziyor.   Daha önce bir kardeşinin PKK saflarında yaşamını yitirdiği öğrenilen Macit, “Yaşanan haksızlıklara karşı güçlü bir duruş sergileyen YPG’ye katılmak benim için bir onurdur. YPG insanlık için mücadele ediyor. Bedenimin bir kısmı engelli, ama yüreğim sağlam. Burası da yüreği sağlam adamların olan insanların yeridir. Onun için buradayım” dedi.
Serdar Macit’in dünya şampiyonasına da daha önce Türkiye’yi temsil ettiği öğrenildi.
Okçulukta usta olan Macit’in keskin nişancılıkta da etkili olduğu belirtiliyor.
“KOBANÊ’Yİ IŞİD’E MEZAR EDECEĞİZ”
Bir süredir Rojava’nın Kobanê Kantonunda IŞİD saldırılarına karşı tarihte eşine az rastlanan bir mücadele ile karşılık vererek kahramanca çatışan YPG güçleri,  “IŞİD ağır ve modern silahlarla farklı cephelerden saldırıyor. Ancak savaş tekniğini bilmiyor. Rastgele savaşıyorlar. Bizler profesyonelce savaşıyoruz. Amaçları Konbanê’yi düşürmektir. Ama her gelişlerinde mezara gidiyorlar. Direnişimizle onları mezara göndereceğiz. Kobanê’yi onlara mezar edeceğiz” dediler.
YORGUN DÜŞENLER CAMİLERDE DİNLENİYOR
Günlerdir sınırda nöbet bekleyen ve uykusuz kalan yurttaşlar dinlenmek için köylerdeki camilerde yatıyor.
SINIRDA ENDİŞELİ BEKLEYİŞ
IŞİD saldırılarından sonra Kobanê’nin bazı köylerini boşaltmak zorunda kalanlar, sınır kapısında endişeli bir şekilde bekliyor. Binlerce kişi zor şartlarda ve IŞİD’e çok yakın mesafede çaresiz bir şekilde kapıda günlerdir bekletiliyor. Yüzlerce aile araçlarını ev olarak kullanarak hayatta kalmaya çalışıyor. Sınırda bekleyen Kobanêliler beraberinde getirdikleri hayvanlarına yem bulamadığı için zor anlar yaşıyor.
IŞİD HAYVANLARI BİLE KATLEDİYOR
Öte yandan IŞİD’in rastgele açtığı ateş soncunda bazı hayvanlar da telef olmuş. Telef olan hayvanların leşleri insan sağlığını tehdit ediyor.

No comments