Breaking News

HEWLÊR’DEN KAÇAN MİT AJANI ABDULHEKİM ÇARPAZ

Güney Kürdistan’ın Hewler kentinde bulunan Familymool adlı alışveriş merkezinde çalışmaya başlayan Abdulhekim Çarpaz’ın MİT ajanı olduğu ortaya çıktı.
2013 Yılında Güney Kürdistan’ın Hewlêr kentine gelen ve burada bulunan Familymool alışveriş merkezine MİT tarafından yerleştirilen Diyarbakır-Bismil nüfusuna kayıtlı Abdulhekim Çarpaz’ın burada, ‘Agit’ kod ismini kullandığı belirtildi. MİT ajanı Çarpaz’ın, Kuzey Kürdistan’dan PKK’ye katılmak için Güney Kürdistan’a gelen gençlerin yerlerini tespit ederek örgüt saflarından kaçırtma girişimlerini örgütlemeye çalıştığı bildirildi.
MİT tarafından özellikle PKK’ye yeni katılmış gençlerin yerlerini tespit etmek ve irtibat kurabiliyorsa kaçırtmakla görevlendirilen Abdulhekim Çarpaz’ın bir diğer görevi de MİT’in kendisine verdiği isim listesinde yer alan örgüte yeni katılmış PKK’lilerin yerlerini tespit etmek, valilikler tarafından gönderilen aileler ile irtibat kurarak çocuklarının olduğu alanlara yönlendirmek olduğu belirtildi.
Abdulhekim Çarpaz’ın kullandığı 0751 0422 149 numaralı telefonun Amed, Batman, İstanbul ve Siirt valileri tarafından Güney Kürdistan’a gönderilen 18 aileye verilerek Abdulhekim Çarpaz ile irtibat kurmaları istendi. Otobüslerle Hewlêr’e gelen aileler Çarpaz tarafından karşılanarak Maxmur kampı ve Medya Savunma Alanları olan Gare, Metina ve Kandil’e hangi yollardan ve nasıl gidecekleri anlatılmış. Çocuklarını görmek için neler yapacakları, çocuklarını geri dönmeye ikna eden ailelere, çocuklarının kaçmaları halinde özellikle KDP tarafına kaçmalarını söyleyen Çarpaz, ailelere “çocuklarınıza söyleyin KDP tarafına geldiklerinde karşılaştıkları ilk Peşmerge karakolu veya yol kontrol noktasına teslim olsunlar. PKK’den kaçtıklarını söylesinler ve kendi telefon numarasını onlara vererek aramalarını sağlasınlar. Biz hemen gelip alırız. Çocuklarınızla birlikte geri dönersiniz. Kapıda hiçbir sorunla karşılaşmadan Türkiye’ye geçeceksiniz” dediği ve bu şekilde aileleri ikna etmeye çalıştığı öğrenildi.
Abdulhekim Çarpaz’ın PKK’ye yeni katılmış gençlerin yerlerini tespit ederek elde ettiği bilgi ve resimleri paketleyip Türkiye’de bulunan Mehmet Şerif İnan - 0532 337 64 25 telefonu kullanan bir kişiye gönderdiği tespit edildi. 
Yakalanacağını anlayan Abdulhekim Çarpaz’ın, pasaportsuz bir şekilde MİT tarafından Habur sınır kapısından geçirilerek Türkiye’ye kaçtığı belirtildi. Kuzeyli işçilerin Çarpaz’ın evinde yaptıkları aramalarda Abdulhekim Çarpaz’ın pasaportu, “irtibat kurulacak adresler” notunun düşüldüğü telefon numaralarının yazıldığı not defteri ile PKK’ye yeni katıldığı tahmin edilen yaşları 18-20  olduğu tahmin edilen 20 gerillaya ait isim, fotoğraf ve kaldığı yerlerin yazıldığı CD’lerin ele geçtiği belirtildi.
Abdulhekim Çarpaz Türkiye’ye kaçtıktan sonra Amed’e geçtiği, dolaştığı yerlerde kendini bazen ESP’li bazen de HDP’li göstererek faaliyetlerine devam ettiği iddia ediliyor.
Ahmed Yusıf/Hewlêr
Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi
www.navendalekolin.com - www.lekolin.org - www.lekolin.net – www.lekolin.info

No comments