Breaking News

IŞİD’le PKK’yi oyalamak

AKP hükümetinin bir özel savaş hükümeti olduğu her gün daha iyi anlaşılıyor. Medya imkanlarını kullanarak ve psikolojik savaş yürüterek bunu gerçekleştiriyor. Tüm işi gücü algı yaratma ve bunu yönetme oluyor. Yani gerçeklik dışı sanal bir algı yaratma yönetim tarzını esas alıyor.
IŞİD’i besleyip büyüten, halkların başına bela eden ve Kürtlere saldırtan AKP hükümetinin bir bakanı PKK’ye “git IŞİD’le savaş” çağrısı yapmış. AKP hükümeti gerçekten IŞİD’e karşı savaşılmasını mı istiyor? Bunu istemediği açıktır. Medya Savunma Alanlarındaki gerillalar Türkiye’ye “yol ver Kobanê’ye geçelim” derse ne cevap verir? Cevap bellidir, Başbakan Erdoğan dünyaya neden sadece IŞİD diyorsunuz, PKK’ye de saldırın diyor. PYD ve YPG’yi de PKK’li gördüğünden Kobanê Direnişçilerine de saldırılmasını istiyor. Başbakan böyle derken, Yalçın Akdoğan “git IŞİD’le savaş” diyor. Bu durum, Yalçın Akdoğan’ın laf olsun torba dolsun mealinde konuştuğunu gösteriyor. Zaten AKP’lilerin işi gücü konuşmak, konuşmak, konuşmak; konuşma kaosu içinde gerçekleri saptırmaktır.
IŞİD’e karşı en büyük savaşı sadece on beş günde değil, iki yıldır HPG ve YPG yürütüyor. Yani kurulan koalisyondan çok önce ve en fazla YPG, HPG, YJA Star IŞİD’e karşı savaşıyor. Bu savaş şu anda sadece Kobanê’de değil, Şengal’de, Rabia’da, Cezaa’da, Hasekê’de ve her yerde sürmektedir. Bu açıdan kimin IŞİD’e karşı savaştığı açıktır. Bunu söylemek bile gerekmiyor. Tüm dünya bunu biliyor. Tüm dünya Türkiye’nin IŞİD’i besleyip büyüttüğünü ve Kürtlere saldırttığını çok iyi biliyor. Bu açıdan IŞİD’e karşı savaş aynı zamanda Türkiye’ye karşı savaştır. Hatta Türkiye’ye karşı savaş IŞİD’e karşı savaştır.
Yalçın Akdoğan, Türkiye’de Kürt sorununda hiçbir adım atmayan ve çatışmasızlığı anlamsızlaştıran AKP hükümetinin bu gerçeğinin üstünü örtmek için bu tür demagojiler yapıyor. AKP hükümeti çatışmasızlığı daha 2013 yılının Haziran’ında bitirmiştir. KCK, AKP’nin anlamsız hale getirdiği ve bitirdiği çatışmasızlığın bittiğini resmileştirince hükümet sözcüleri büyük bir panik ve telaşla anlaşılmaz açıklamalar yapıyorlar. Öyle ki “gidin Kobanê’de IŞİD’e karşı savaşın” gibi kendilerini gülünç duruma düşüren sözler sarf ediyorlar. Sanki Kobanê’de kendilerinin beslediği, büyüttüğü IŞİD’e karşı fedaice başkaları savaşıyormuş gibi! Sanki koalisyona katılmasının nedeni YPG ve HPG’nin IŞİD’e karşı savaşmasının siyasi sonuçlarından korkması değilmiş gibi!
Yalçın Akdoğan’a gündemi saptırma, temel Türkiye gerçeğine gel derler. İki yıllık oyalama ve zaman kazanma politikası bitmiştir. Şimdi AKP açısından ne yapacağını düşünme zamanıdır. Ya psikolojik savaşla, laf kalabalığıyla işleri yürütme aymazlığı sürdürülecek ya da Kürt sorunun çözümünde ciddi adımlar atılacak! Şu anda yaptıkları birinci tercih Kürt halkının iradesi karşısında yerle bir olur ve AKP hükümetini bitirir. Tehditlere pabuç bırakmayız demek bu bitişi önlemez. Kimse tehdit ve şantaj yapmıyor, sadece AKP’nin politikalarının Türkiye’yi getirdiği noktayı ifade ediyor.
Hükümetin tümü ve cumhurbaşkanı telaşla toplumu aldatmak için süreç sürecek propagandası yapıyor. Kendilerine göre hükümet bir şey yapacakmış da PKK bozmuş gibi bir algı yaratmaya çalışıyorlar. Bu artık tutmaz; çünkü AKP’nin on iki yıllık iktidarının sekiz yılı çatışmasızlık içinde geçmiş. Son iki yılda da çatışmasızlık yaşanmış, ama hükümet hiçbir adım atmamıştır. Hatta kalekol, askeri amaçlı baraj ve yol yapımına hız vermiş, kültürel soykırımı daha da hızlandırmış. Gerçeklik buyken süreç devam edecekmiş! Lafla mı devam edecek? Kürt sorununu çözecek bir projen varsa ortaya koy, yoksa boş boş konuşma! Halkın dediği gibi artık boş laflara karnımız tok.
Bu hükümet samimiyetsizdir, ikiyüzlüdür, sahtekardır; toplumu aldatma ve kandırma hükümetidir. Bu karakteriyle yalancı ve ahlaksızdır. Beşir Atalay “biz samimiyiz, PKK de samimi olsun” demiş. PKK o kadar samimi ki, samimiliği artık objektif olarak saflık ve gaflet haline gelmiş. PKK’nin samimi olduğundan hiç kimsenin kuşkusu yoktur. AKP’nin samimi olmadığını ise AKP yandaşları ve bazı yalakaları dışında herkes bilmektedir.
Yalçın Akdoğan yiğitliğini anlatırken hırsızlığını ele vermiştir. Yalçın Akdoğan “gidin IŞİD’le savaşın” derken PKK’yi IŞİD’le uğraştırma stratejisi izlediklerini, bu nedenle IŞİD’i büyütüp beslediklerini itiraf etmiştir. PKK’yi IŞİD’le uğraştırıp iktidarını koruma ve kültürel soykırım politikasını rahatlıkla sürdürmeyi amaçlıyor. İnsan niyetini ve politikasını bu kadar açık ifade etmez ki! PKK tabii ki AKP hükümetinin halkların başına bela ettiği IŞİD’le savaşır. Zaten hiç kimsenin kuşku duymadığı kadar savaşıyor. Ancak IŞİD’i besleyen AKP hükümetine karşı da mücadele etmesini bilir. Kürt Özgürlük Hareketi ve gerillanın birçok cephede savaşma gücü vardır.
Kürt sorununda köklü ve kalıcı adım atmayana kadar Türk devletine ve AKP’ye karşı da mücadele sürdürülecektir. Bunu ne Kürtlerin önüne engel olarak çıkarılan IŞİD, ne de AKP’nin psikolojik savaşı önleyebilir.

HÜSEYİN ALİ-ÖZGÜR GÜNDEM

No comments