Breaking News

KCK: Halkımız ve hareketimiz Helgurt’u iyi tanır

HABER MERKEZİ- KCK Dışilişkiler Sözcülüğü, Güney Kürdistan’da son günlerde bazı TV ve internet sitelerinde hareketlerine karşı yayınlanan ‘yalan-yanlış” haberlere tepki gösterdi. İddiaların dayandırıldığı Helgurt’un (Peşmerge Bakanlık sözcüsü) halk ve hareketleri tarafından iyi tanındığı kaydeden sözcülük Helgurt için “Hiçbir şekilde ve hiçbir zaman ispatlayamayacağı iddialar altında kalkamayacağını bilmek durumundadır” dedi.

KCK Dışilişkiler Sözcülüğü, son günlerde Güney Kürdistan’da hareketlerine karşı bazı tv ve internet sitelerinde yayınlanan ‘yalan-yanlış’ haberlere yazılı bir açıklama ile tepki gösterdi.
Açıklamada, “Ortadoğu'daki gelişmeleri yakından izleyen herkes bilir ki, Kürdistan'da tarihi önemde bir durum ortaya çıkmıştır. Tam bir paravan ve bir çete örgütü olan İŞİD’in Rojava, Irak ve Güney Kürdistan'da yaptığı saldırılar ve gerçekleştirdiği katliamlar karşısında, insanlığın ortak değerlerinde buluşan herkes ve direnen tüm güçler birlikte ortaklaşarak direnişi geliştirmek durumundadırlar” dendi.
Açıklamada, Rojava Kürdistan'da halkın tüm inanç ve etnik topluluklarla birlikte onurlu bir devrim gerçekleştirerek, kendi demokratik özerkliklerini ilan ettiği ve devrimi savunmak için IŞİD vb. çete güçlerine karşı fedai bir ruhla direndiği vurgulandı.
İŞİD’ın, Musul’u işgal etikten sonra Güney Kürdistan'a saldırdığı hatırlatılan açıklamada, “Şengal’de tarihin en barbar katliamını gerçekleştirmiştir. Kürtlerin vd. inanç ve toplulukların varlığına ve özgürlüğüne yönelmiştir. Güney Kürdistan'daki halkımızın ve örgütlerin çağırısı üzerine güçlerimiz İŞİD’e karşı kararlı bir direniş geliştirmiş, İŞİD’i büyük ölçüde darbelemiş ve güneyde bir direniş ruhunu yaratmıştır” dendi.
Yaşanan bu gelişmeler ışığına ulusal kongre ve ortak savunma tartışmalarına dikkat çekilen açıklamada, “Böyle önemli ve tarihi bir süreç karşısında Kürtlerin ulusal kongre tartışmasını başlatıp, ortak komutanlık oluşturarak ortak savunma gücüne kavuşması, hem zorunlu bir ihtiyaç hem de halkımızın en çok arzuladığı konular olmaktadır. Bunun içindir ki hareketimiz bir yandan aktif ve kararlı biçimde fedaice bir direniş geliştirirken, öbür yandan üst üste ve ısrarla yaptığı çağırılarla ulusal kongre ve ortak savunma gücünü oluşturmanın gerekliliğini ortaya koymuş ve bunun için hazır olduğunu belirtmiştir” diye belirtildi.
Bu olumlu gelişmelere karşın Güney Kürdistan’da son günlerde hareketlerini hedef alan yalan yanlış haberler yapılarak mesajlar verildiğini belirten KCK Dışilişkiler Sözcülüğü, iddiaların dayandırıldığı Peşmerge Bakanlık sözcüsü Helgurt Hikmet'e de dikkat çekerek devamla şunları kaydetti:
“Ne var ki, son günlerde Güney Kürdistan'da hangi partiye bağlı ve kimlerle ilişki içinde olduğu bilinen bazı site ve Tv kanallarında hiçbir ahlaki ölçü tanımayan yalan – yanlış haberler yapılmakta, mesajlar verilmekte, röportajlar yayınlanmaktadır. Bu tür anlayış ve tutumların Kürt halkının birliğine ve ortak savunmasına hizmet etmediği açıktır. Gerçeklerle hiçbir ilgisi olamayan asılsız iddialarla yapılan suçlamalar hiç kimseye bir şey kazandırmayacaktır. Helgurt denilen şahıs, hiçbir şekilde ve hiçbir zaman ispatlayamayacağı iddialar altında kalkamayacağını bilmek durumundadır. Tüm Kürdistan halkı, hareketimizin yönetimini de Helgurt denilen şahsı da tanımaktadır. Kimin nasıl yaşadığını ve ne yaptığını halkımız iyi bilmektedir.
Hareket olarak hiçbir zaman tüm peşmerge güçlerini eleştiren ve hedefleyen bir durumumuz olmamıştır, olamaz da. Nitekim Güney Kürdistan'ın belli bölgelerinde lokal düzeyde de olsa, gerilla güçlerimiz ile peşmerge güçlerinin ortak bir direniş geliştirdikleri bilinmektedir. Bu değerli bir durumdur, daha da geliştirilmesinden yanayız. Dolaysıyla eleştirimiz İŞİD saldırıları karşısında kaçarak Ezidi halkımızın katledilmesine sebep olan ve bu kararı verenlere yöneliktir. Direnişçi bir hareket olarak direnen tüm peşmerge güçlerine ve direnen herkese saygı duyduğumuzu, birlikte halkımızın varlığını ve özgürlüğünü korumada kararlı olduğumuzu bir kez daha belirtiyor, halkımızı bu konularda objektif bilgilendirmeyi sorumluluğumuzun gereği olarak görüyoruz.”

No comments