Breaking News

Kobanê'de 26 çete öldürüldü

 DAİŞ çetelerinin işgal saldırısına karşı YPG/YPJ güçlerinin direnişi 13. Gününde. Çatışmalar dün gece her üç cephede de şiddetlendi. Saldırıların püskürtüldüğü çatışmalarda 26 çete üyesi öldürüldü. 
Dün her üç cephede çatışmaların olanca şiddetiyle devam ettiğini belirten YPG Basın Merkezi, yaptığı yazılı açıklamada “birçok alanda güçlerimizin direnişiyle saldırı gücü kırılan çetelere karşı çeşitli eylemlerle ağır darbeler vurulmaktadır” dedi.
Açıklamaya göre; Kobanê’nin doğusundaki çatışmalar dün Alişar ve Gazika köylerinde yoğunlaştı.
Güneyinde ise Gemlik mıntıkasında sızma girişiminde bulunan çetelerle şiddetli çatışmalar yaşandı.
Batı cephesinde Siftek’teki çatışmaların merkezi olurken, Kobanê’nin güneybatısındaki Minazê köyünde çatışmalar hala devam ediyor.
Toplam 26 çetenin öldürüldüğü dünkü çatışmalara ilişkin YPG açıklaması şöyle:
“Kobanê'nin doğusunda bulunan Alîşar ve Gazika köyleri çevresinde üslenen çeteler yönelik güçlerimiz tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. Eylemde 1 Hammer tipi araç imha edilmiştir. Eylem ardından alanda şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Gerçekleştirilen eylem ve yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 14 çete üyesi öldürülmüştür.
Kobanê'nin güneyinde bulunan Gemlik mıntıkasına sızma girişiminde bulunan çetelere sert yanıt verilmiştir. Çeteler güçlerimizin direnişi karşısında tutunamayarak geri çekilmek zorunda kalmıştır. Bu alanda tespit edilebildiği kadarıyla 3 çete öldürülmüştür.
Kobanê'nin batısında bulunan Siftek köyü çevresinde de şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Bu alanda çetelere yönelik karşı saldırı gerçekleştiren güçlerimiz 1 aracı imha etmiş, 3 aracı da darbelemiştir. Bu alanda tespit edilebilen 9 çete öldürülmüştür.
Kobanê'nin güneybatısında bulunan Minazê köyü çevresinde halen yer yer çatışmalar yaşanmaktadır.”

No comments