Breaking News

Kobanê’de bir günlük savaş bilançosu

Son 24 saatte her üç cephede çatışmaların yoğunlaştığı Kobanê’de, çeteler büyük bir direnişle karşılaşıyor. YPG, son 24 saatte yaşanan çatışmalarda 14 YPG/YPJ savaşçısının yaşamını yitirdiğini duyurdu.
YPG Basın Merkezi, dünden bu yana yoğunlaşan çatışmalarla ilgili yazılı açıklama yaptı.
Saldırı ve çatışmaların 11. gününde tüm şiddetiyle devam ettiğini kaydeden YPG, “Kobanê’nin batı, doğu ve güney cephelerinden tüm gücüyle saldıran çetelere karşı güçlerimiz görkemli bir direniş sergilemekte ve çetelere ağır darbe vurmaktadır. Kobanê’nin doğu, batı ve güney cephelerinde halen yoğun çatışmalar yaşanmaktadır” açıklamasında bulundu.
YPG Kobanê’nin batı cephesinde son 24 saatte yaşananlara ilişkin şu bilgileri verdi:
“25 Eylül günü saat 12.00’da güçlerimiz, Kobanê’nin batısında bulunan Korbîngar köyünde üslenen çetelere yönelik bir saldırı eylemi gerçekleştirmiştir. 1 havan topunun imha edildiği eylemde onlarca çete öldürülmüştür.
Til Dolê köyüne yönelik gün içinde 2 ayrı saldırı düzenleyen çetelere güçlerimiz sert karşılık vererek çeteleri püskürtmüştür. Tespit edilebilen 5 çete öldürülmüştür. Siftek köyüne yönelik de bir saldırı düzenleyen çeteler güçlerimiz tarafından durdurulmuştur. Şiddetli çatışmaların yaşandığı köyde tespit edilebilen 5 çete öldürülmüştür.
Aynı cephede bulunan Seylim ve Xurxuriyê köyü yakınlarında da güçlerimiz birer eylem gerçekleştirmiştir. Xurxuriye köyündeki eylemde 1 araç içindeki çetelerle birlikte imha edilmiştir. Eylemdeki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir. Seylim köyünde ise 2 çete öldürülmüştür.”
YPG, dün bir tank ve doçkanın imha edildiği Güney ve Doğu cephelerinde de çetelere ağır darbe vurulduğunu bildirdi.
Açıklamada, “Dün güney ve doğu cephelerinde de çetelere ağır darbeler vurulmuştur. İdiqê köyünün kuzeyinden saldırı düzenleyen çeteleri püskürten güçlerimiz burada 1 tank ve 23’lük bir doçkayı imha etmiştir. Bu alanda yaşanan çatışmalarda 12 çete öldürülmüştür.
Karamox ve Çem Alî köyleri arasında da çetelere bir eylem gerçekleştirilmiştir. Eylemde 1 araç içindeki çetelerle birlikte imha edilmiş, ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir” denildi.
YPG, dün akşamdan bu yana her üç cephede şiddetli çatışmaların yaşandığını bildirerek, Doğu cephesinde Alişar, batı cephesinde Îzaê sırtları ve Minazê, güney cephesinde ise Idiqê kırsalında çatışmaların hala devam ettiğini ekledi.
“Çetelere ağır darbe vuran güçlerimiz Minazê köyü yakınlarında çetelere ait 14.5’luk bir doçka imha etmiştir” diyen YPG, tüm çatışmalarda toplam 35 çete üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.
Dünkü çatışmalarda 7 YPG savaşçısının yaşamını yitirdiğini, bu sabah saatlerinde Minazê köyü civarında yürütülen direnişe komuta eden Erîş ve Zozan adındaki YPG ve YPJ komutanlarının da içinde bulunduğu 7 savaşçının da hayatını kaybettiğini açıklayan YPG, “Son 24 saatte Kobanê’nin savunulması amacıyla yürütülen direnişte 14 yoldaşımız şehadete ulaşmış bulunmaktadır” dedi.

No comments