Breaking News

Kobanê’yi yaşatmak için direnmek görevdir

Metropollerden Suruç’a akın eden Kürt gençleri Kobanê’yi savunmaya kararlı. 32 genç erkek ve kadın, günün ilk ışıklarıyla birlikte Kobanê’deki direnişi savunmak için yola koyuldu. YPG-YPJ’ye katılmadan önce ANF’ye konuşan Ruken Eruh ile Şoreşger Berxwedan, Kürt halkının kalbinin attığı Kobanê’yi yaşatmanın bir sorumluluk ve görev olduğunu vurguladı.
Ruken 38 yaşında genç bir kadın. Kimliğinin inkarına karşı verdiği mücadele esnasında 10 yılını cezaevinde geçiren Ruken, bugün YPJ saflarında DAİŞ ile savaşmak üzere Kobanê’ye yol alan kadınlardan biri. Yakalandığı meme kanserine karşı yıllardır mücadele veren Ruken, “Ben ancak Kobanê’ye gittiğimde iyileşeceğim” diyor. Ruken, Rojava ve Kobanê’ye yönelik saldırılara karşı yapılan basın açıklamaların artık kendisi için anlamını kaybettiğini, halk için daha fazla yapabileceği düşüncesiyle YPJ saflarına katılmaya karar verdiğini belirti.
DAİŞ’İ KOBANÊ’DE DURDURAMAZSAK İNSANLIK ÖLÜR !
DAİŞ’in sadece Kürdistan bölgesi için değil tüm dünya için bir tehdit oluşturduğunu hatırlatan Ruken, “eğer biz DAİŞ’i Rojava’da durduramazsak karanlık bir dünyaya gideceğiz ve bu insanlığın da sonu olur” diye konuştu. Kobanê’ye gitmeye karar verdiği anda kendini çok huzurlu hissettiğini ifade eden Ruken, bu sürecin bir görev olduğunu ve kendisinin de bu görevde yer alması gerektiğini düşündüğünü söyledi. Özellikle kadınların bu sürece etkin bir katılım göstermesi gerektiğini altını çizen Ruken, DAİŞ’in saldırılarının bir toplumun şahsında kadın cinsiyetine yönelik bir saldırı olduğunu hatırlattı. Ruken, tüm kadınlara bu katliama dur demeye çağırdı.
BU KATLİAMLARIN ESAS SORUMLUSU ERDOĞAN
Henüz 22 yaşında olan Şoreşger ise bir çok Kürt genci gibi doğduğu topraklara doyamadan, ailesinin zorunlu göçü sonucu metropollerde büyüdü. YPG güçlerine katılma kararıyla bu sabah saat 5’de birçok Kürt genciyle birlikte Kobanê’nin yolunu tutan Şoreşger, bugün YPG saflarında yer almanın vicdani meselesinden çok bir sorumluluk, bir görev olduğunu vurguluyor. Bugün Kobanê’ye yapılan zulüm hepimize yapılmıştır” diyen Şoreşger Kobanê de Kürt halkına ve toprağına yapılan bu tecavüz, zulüm ve vahşette sırf slogan ve yürüyüş düzenlemenin artık yeterli olmadığını, bu nedenle Kobanê ye savunmak için kanının son damlasına kadar savaşacağını söyledi. Bütün bu zulmün ve katliamlarını sorumlusunun Recep Tayyip Erdoğan olduğunu vurgulayan Şoreşger, “Biz Kürt gençleri için esas katil odur” dedi.
ÇOCUK, GENÇ, YAŞLI KALBİMİZ KOBANÊ’DE ATIYOR
Dünyada Kobanê’ye yönelik süren sessizliğe “Tüm dünya sesimizi duyan kadar savaşacağız ve direneceğiz” diyerek tepki gösteren Şoreşger, “Biz ölmeye değil öldürmeye gidiyoruz” diye konuştu. Çocuk yaşta doğduğu Şırnak’ta devlet zulmü nedeniyle kopartıldığını ve ailesiyle birlikte İstanbul’a göç etmek zorunda kaldığını ancak yaşanan haksızlıklara karşı göğüs germeyi düşe kalka öğrendiğini ifade eden Şoreşger, “Bize savaşmaktan, direnmekten başka yol bırakmadılar. Ben kendimi bildik bileli savunmadayım. Direnmek benim ve halkımın yazgısı gibi. Bu nedenle tüm halkımız özgür olana denk direneceğiz” dedi. Ailesinin bu karara saygı duyduğunu, desteklendiğini hatta annesinin kendisine gelmek için çok ısrar ettiğini aktaran Şoreşger, “Kobanê’deki yapılan zulüm hepimize yapılmıştır. Çocuk, genç, yaşlı hepimizin kalbi Kobanê için atıyor” dedi.

No comments