Breaking News

Rabia-Cezaa-Dugura'daki şiddetli çatışmaların sonuçları

YPG’nin onbinlerce Êzidi’nin hayatını kurtardığı Şengal güvenlik koridorunu hedef alan DAİŞ çeteleri ağır darbe aldı. Cezaa-Rabia-Şengal üçgeninde 74 çete üyesi öldürüldü. Rabia’daki şiddetli çatışmalarda 14 YPG/YPJ savaşçısı yaşamını yitirdi.

YPG Basın Merkezi, iki gündür Rabia-Cezaa-Dugura’da yoğunlaşan çete saldırılarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.
27 Eylül akşamı başlayan saldırıların devam ettiğini bildiren YPG, çetelerin Irak’ta bulunan güçlerinin büyük bölümünü bu alana sevk ettiğini, tank-top ve ağır silahlarla dün bütün gün ve gece boyu saldırılar düzenlediğini kaydetti.
“Rabia, Cezaa ve Dugura üçgeninde bulunan alanlardaki saldırılara karşı büyük bir direniş sergileyen güçlerimiz çetelere ağır darbeler vurmuştur” denilen açıklamada, Şengal güvenlik koridorunun Rojava'ya ulaştığı bölgede yoğunlaşan çatışmaların devam ettiği belirtildi.  
CEZAA’DA 42 ÇETE ÖLDÜRÜLDÜ
Cezaa’da 42 çete üyesinin öldürüldüğünü kaydeden YPG bu bölgedeki çatışmaların ayrıntılarını da, “Cezaa'nın güneyinde bulunan ve Irak sınırları içinde yer alan Kenanê ve Kênhu köylerine yönelik çete saldırılarına sert karşılık veren güçlerimiz çetelerin ilerleyişini durdurmuştur. Yaşanan şiddetli ve iç içe çatışmalarda 3 araç ve 1 adet Hammer tipi zırhlı araç imha edilmiştir. Bu alandaki çatışmalarda tespit edilebilen 42 çete üyesi öldürülmüştür” şeklinde açıkladı.
ŞENGAL GÜVENLİK KORİDORUNDA ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR
Açıklamada, Şengal güvenlik koridorunun ortasında bulunan ve Kale olarak adlandırılan mıntıkada da şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtilerek, “Bu alanda saldırıları kırılan çetelere ağır darbe vurulmuş, 1 Hammer tipi zırhlı araç olmak üzere 2 araç imha edilmiştir. Bu alanda tespit edilebilen 15 çete öldürülmüştür” denildi.
RABİA’DA 14 YPG SAVAŞÇISI YAŞAMINI YİTİRDİ
Musul'a bağlı Rabia ilçesine yönelik çete saldırılarının da püskürtüldüğünü ve yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 17 çete üyesinin öldürüldüğünü ifade eden YPG, “bu alanlarda yaşanan şiddetli çete saldırıları karşısında büyük bir iradeyle mücadele eden 14 yoldaşımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır” açıklamasında bulundu.

No comments