Breaking News

Rêdûr Xelîl: YPG uluslararası koalisyonla koordineli çalışmaya hazır!

HABER MERKEZİ – Halk Savunma Birlikleri (YPG) resmi sözcüsü Rêdûr Xelîl, Kobanê etrafındaki tank, panzer, cephane-araç ve DAIŞ mevzileri, karargahlarının gözle görüldüğünü ve şimdiye kadar bunlara yönelik uluslararası koalisyon güçleri tarafından herhangi bir bombardıman gerçekleştirilmediğini belirterek "uluslararası koalisyona yardımcı olup kendileriyle koordineli çalışmaya hazırız" dedi.
Basına verdiği demeçte YPG sözcüsü Rêdûr Xelîl şöyle konuştu: "iki haftaya yakın bir süredir DAIŞ çeteleri Suriye ve Irak'ın birçok farklı bölgesinden güç toplayarak Kobanê etrafına yığmış ve 3 cepheden saldırı başlatmıştır. Bu saldırılarda çeteler, her türlü ağır silahları ve gelişkin askeri teknil malzemeyi kullanmaktadır. Halkımız ve birliklerimiz ellerindeki ferdi silahlarla kahramanca direnirken terörist çete örgütün en vahşi saldırılarına maruz kalmaktadır."
Geç kalmış olsa da uluslararası koalisyonun hava saldırılarının önemli bir ihtiyaç olduğunu belirten Rêdûr Xelîl, Suriye genelindeki DAIŞ varlığına dönük bu saldırıların yetersiz ve özellikle Kobanê bölgesindeki DAIŞ karargahları ve üs alanları için hiçbir etkisi olmadığını belirtti. Xelîl, Kobanê etrafındaki tank, panzer, cephane-araç ve DAIŞ mevzileriyle karargahlarının gözle görüldüğünü ve şimdiye kadar bunlara yönelik uluslararası koalisyon güçleri tarafından herhangi bir bombardıman gerçekleştirilmediğini kaydetti.
Rêdûr Xelîl konuya ilişkin şunları söyledi: "Eğer uluslararası koalisyon gerçekten Kobanê bölgesindeki DAIŞ merkezlerini vurmak istiyorsa ve darbe vurma isteminde ciddiyse biz de 'teröre karşı'  uluslararası koalisyona yardımcı olmaya ve kendileriyle koordineli çalışmaya hazırız. Kendilerine DAIŞ çetelerinin bulundukları noktaları çok açık belirleyip çetelerin üslenme alanlarına ilişkin son bilgilerin tümünü de kendileriyle paylaşabiliriz. Şimdiye kadar bombalanan tüm yerler, DAIŞ çetelerinin tedbir alarak boşaltmış olduğu ve savaşın çok uzağında kalan yerlerdir. Bunun Kobanê etrafındaki çetelere hiçbir darbe vurmadığı ve hiçbir etkisinin olmadığı açıktır."
(aç)

No comments