Breaking News

YDG-H: Her yeri Kobanê’ye dönüştürelim

YDG-H ile YDGK, başta Kuzey Kürdistan olmak üzere tüm Kürt gençlerini bulundukları her yeri ‘Kobanê’de devrim kahramanlarının yükselttiği direnişe dönüştürmeye” çağırdı.
YDG-H ile YDGK, Kobanê’de 13. gününe giren DAİŞ çetelerinin saldırılarına dikkat çekerek gençleri direnişe çağıran ortak bildiri yayınladı. Bildiride, “Tüm Kürdistan ve Türkiye gençliği savaşa katılmalı ve serhıldanlara öncülük etmelidir” denildi.
“Bugün devrimin an meselesi olduğu gündür” ifadesinin kullanıldığı bildiride, “Yapacağımız her şeyi şimdi yapmalıyız. Kobanê’de devrim kahramanlarının yükselttiği direnişe olduğumuz her yeri Kobanê’ye dönüştürerek ve Kobanê devrim cephesine giderek halklara verdiğimiz sözümüzü yerine getirmeliyiz” diye belirtildi.
“Eli kanlı çete” olarak tanımlanan DAİŞ’i besleyen esas günün Türk devleti olduğu kaydedilen bildirinin devamında şöyle dendi:
“AKP DAİŞ’tir, DAİŞ AKP’dir. Bizler bunu en somut haliyle sınırdaki halkımıza yaklaşımda, askerin DAİŞ’e yaptığı silah sevkiyatlarında, şehirlerde DAİŞ örgütlemesine sessiz kalınmasında gördük.”
Gençlere hesapsızca devrime katılma çağrısının yapıldığı bildiride “AKP, devlet ve IŞİD’İN bütün kurumları ve uşaklığını yapan herkes hedefimizdir” denildi.
Bildirinin sonunda “Kuzey Kürdistan Kobanê olacak” vurgusu yapılarak şöyle dendi:
“Kaybedeceğimiz tek bir anın dahi olmadığını biliyoruz. Kuzey Kürdistan Kobanê olacak. Bütün gençliği bu andan itibaren serhıldan yaratmaya ve devrim cephesinde gerillalaşmaya çağırıyoruz. Gün tarih yazma, sömürgeciliği Kürdistan’dan def etme günüdür.”

No comments