Breaking News

YPG bir günlük savaş bilançosunu açıkladı

YPG Basın Merkezi, dün gece Kobanê’deki Til Dolê’nin çetelerin elinden çıkarıldığını, Siftik köyüne yönelik saldırılarının püskürtüldüğünü, güney cephesinde ise Îdeq köyünde çetelere etkili darbe vurulduğunu, Kobanê cephelerinde 18 çetenin öldürüldüğünü bildirdi.
YPG’nin resmi internet sayfasında yer alan açıklamaya göre, Rebîa’ya saldırmak isteyen çeteler, YPG güçlerinin döşediği mayına bastı. Patlama sonucu aralarında Ebû Siwd adıyla tanınan çete emirinin de bulunduğu en az 3 çete öldü.
Kobanê Kantonu’nda halk ve YPG güçlerinin tarihi onur direnişinin 10. gününde devam ettiği, çetelerin halka dönük vahşi saldırılarını kırmak için YPG savaşçılarının kısıtlı imkanlarla ve fedai duruşla direnerek gerçek kahramanlık sergilediğinin ifade edildiği YPG açıklamasında, şu bilgiler verildi:
BATI CEPHESİ: Dün (24 eylül 2014) gece, batı Kobanê’nin Til Dolê alanında DAIŞ çetelerine pusu kuran YPG güçleri, 4 çete üyesini öldürdü, onlarca çete de yaralandı. Pusu ardından YPG güçleri Til Dolê köyü civarında çetelere dönük etkili bir eylem gerçekleştirdi. Yoğun çatışmalar sonunda çeteler Til Dolê tepeliklerinden sökülüp atıldı.
Siftik köyü etrafındaki tepeler silsilesinde ilerlemeye çalışan çeteler de YPG savaşçılarının sert direnişiyle karşılaştı. Direniş sonucunda çetelerin buradaki saldırıları kırıldı. Tepelik alandan kaçmak zorunda kalan çeteler Susanê köyüne saldırı girişiminde bulundu. YPG savaşçılarının direnişiyle karşılaşan çetelerin köye dönük saldırıları halen devam ediyor.
GÜNEY CEPHESİ: Dün akşam DAIŞ çetelerinin üslendiği Îdeq köyüne dönük gerçekleşen YPG eyleminde 15 çete öldürüldü. 5 çetenin YPG’nin eline geçtiği çatışmalarda YPG savaşçıları 5 adet Kalaşnikof marka silahı da ele geçirdi.
Miştelnûr ve Şêranê köylerine yönelik çete saldırıları ise devam ederken çeteler YPG’nin sert direnişiyle karşılaşıyor.
DOĞU CEPHESİ: Çetelerin elinde bulunan Çemalî köyünü kurtarmak için YPG savaşçıları DAIŞ çetelerine eylem düzenledi. Çatışmaların halen şiddetli bir biçimde sürdüğü bölgeden detaylı bilgi alınamadı.
8 YPG SAVAŞÇISI YAŞAMINI YİTİRDİ
DAIŞ çetelerinin Kobanê’ye rastgele havan topları fırlattığı belirtilen YPG açıklamasında, “dün gece her üç cephedeki saldırı ve çatışmalarda 8 savaşçılarının da kahramanca direnerek şahadete ulaştıkları” kaydedildi.
RABİA’DA BİR EMİR ÖLDÜRÜLDÜ
24 eylül günü (dün) Rebîa’ya saldırmak isteyen DAIŞ çeteleri YPG savaşçılarının döşedikleri mayına bastı. Mayının patlaması sonucu Ebû Swid adıyla bilinen çete emirinin de aralarında olduğu en az 3 çete öldü. Bunun üzerine saldırı girişimi başlamadan sona erdi.

ANF

No comments