Breaking News

Yüksekdağ: Kobanê ve Rojava devrimi mutlaka zaferle sonuçlanacak


HDP, SDP, İHD, EMEP Genel Başkanları ve yöneticilerinden oluşan heyet, DAİŞ çetelerine karşı günlerdir direnen Kobanê’ye geçerek Kanton yöneticileriyle görüştü. Ziyaretin ardından heyet adına Mürşit Pınar Sınır Kapısı’nda bir açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Kobanê Kantonu’nun yediden yetmişe cephede olduğunu belirterek, Rojava ve Kobanê devriminin mutlaka zaferle sonuçlanacağını söyledi.
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, SDP Eş Genel Başkanı Rıdvan Turan, İHD Genel Başkanı Öztürk Tükdoğan, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, HDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Kürdistan Hukukçular Derneği yöneticileri, Amed eski Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir DAİŞ çetelerine karşı günlerdir direnen Kobanê’yi ziyaret etti. Mürşit Pınar Sınır Kapısı’ndan Kobanê’ye geçen heyet üyeleri Kobanê Kantonu Başbakanı Enver Müslüm ve Kanton bakanlarıyla görüştükten sonra geri döndü. Dönüşte Mürşit Pınar Sınır Kapısı’nda heyet adına bir açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, devam eden çatışmalara ilişkin Kanton yönetimiyle görüştüklerini belirterek, kantonun yediden yetmişe değerlerini savunmak için cephede olduğunu dile getirdi.
‘AMANSIZ DİRENİŞLE ÇETELER GERİ PÜSKÜRTÜLMÜŞ’
Görüşme gerçekleştirdikleri siyasetçilerin de YPG savaşçılarıyla cephede olduğunu vurgulayan Yüksekdağ, herkesin YPG’yle omuz omuza çetelere karşı direndiğini söyledi. Karşılaştıkları savaşçılar ve Kobanê halkı ile siyasetçilerin çok yüksek bir moral ve motivasyona sahip olduğunu dile getiren Yüksekdağ, “Dün gece saldırıların en kapsamlısı gerçekleşmiş. Ancak sergilenen amansız direniş sonucu çeteler püskürtülmüş ve en az 15 kilometre geri çekilmek zorunda bırakılmışlar. Görüştüğümüz herkes çok moralliydi ve bazı savaşçıların çatışmalar sırasında cephaneleri bitince fedai eylemler gerçekleştirdiğini bizlere aktardı” dedi. Yüksekdağ, kendileriyle görüşmek için cepheden gelen Kanton yöneticileriyle yapılan görüşmenin ardından tekrar gençlerin yanına dönerek savaşmaya gittiği bilgisini verdi.
‘HERKES ÇOK KARARLI BİR ŞEKİLDE DİRENİYOR’
Bazı medya organları ve çevreler tarafından Kobanê düştü şeklindeki haberlerin asılsız olduğunu vurgulayan Yüksekdağ, herkesin çok kararlı bir şekilde direndiğini ve Kobanê ile Rojava devriminin mutlaka zafere ulaşacağını söyledi. Herkesi Rojava ve Kobanê devrimine sahip çıkmaya çağıran Yüksekdağ, “Kobanê ve Rojava devrimi mutlaka kazanacak. Çünkü biz oradaki savaşçılarda, siyasetçilerde ve halkta müthiş bir kararlılık ve direniş ruhunu gördük. Oradaki arkadaşlar, halkımızın sınır hattında başlattığı direnişin çok anlamlı olduğunu ve kendilerine güç verdiğini belirterek, selamlarını iletti. Biz de şimdi günlerdir direnen halkımızın yanına gidiyoruz. Ve herkese bir kez daha şunu söylemek istiyoruz. Rojava ve Kobanê’deki halkımız mutlaka kazanacak” dedi.
Açıklama ardından heyet üyeleri sınırda direniş nöbetini sürdüren kitlenin yanındaki yerlerini almak üzere sınır kapısından ayrıldı.

No comments