Breaking News

Arin Mirkan adına Gençlik Meclisi Kuruldu

BASEL - Basel’de bir araya gelen yaklaşık 40 genç, Kapitalist Modernite’nin gençliği hiçleştiren sistemine karşı Kobanê’de verilen direniş ruhuyla örgütlenmenin esas olduğunu ifade ederek, Basel Arin Mirkan Gençlik Meclisinin Kuruluşunu ilan etti.
DAIŞ çetelerinin Kobanê yönelik saldırılarına karşı YPG ve YPJ’nin verdiği direnişin etkisi her yerde yankılanırken Avrupa’da bulunan Kurdistanlı gençlerin örgütlenme çalışmalarına da ivme kazandırdı. Kobanê’ye yönelik saldırılarla birlikte İsviçre’nin Basel Kentinde yapılan eylemsellikler çerçevesinde bir araya gelen yaklaşık 40 Kürdistanlı genç örgütlenmenin esas olması gerektiğini ifade ederek bir toplantı gerçekleştirdi. Basel Demokratik Kürt Toplum Merkezinde yapılan toplantıda “Kürdistan’da yaşanan gelişmeler ışığında Avrupa’daki Kürdistan gençlerinin yapması gerekilen ne olmalıdır” sorusu üzerine tartışmalar yürüttüler.
Yapılan tartışmalarda söz alan gençler Kobanê’de verilen direniş ruhunun Avrupa’da yaşayan Kürt gençlerinde büyük bir etki bıraktığını ifade etti. Avrupa’nın birey nezdinde toplumu hiçleştiren sistemine karşı örgütlenmenin esas olduğuna dikkat çeken gençler, tüm dünya Kürtleri konuşurken Kürt gençlerinin bir bütün olarak üzerine düsen sorumlulukla hareket etmesi gerektiğini belirtti.
Yapılan uzun süreli tartışmaların ardından toplantıya katılan bütün gençlerin katılımıyla Basel Arin Mirkan Genclik Meclisi’nin kuruluşu ilan edildi. Bundan sonraki çalışmalarını bu isim altında yürüteceklerini söyleyen gençler,  Kobanê direnişine destek amaçlı alanlarda olacaklarını belirtti.

No comments