Breaking News

Bomba yüklü araç çete grubunda patladı

KOBANÊ – YPG savaşçıları, DAIŞ çetelerinin intihar saldırısı amacıyla hazırladığı bomba yüklü aracı, çete topluluğu içinde patlattı ve onlarca çete öldü. Batı cephesindeki Til Şeîr köyü ile doğu ve güneydoğu cephelerindeki birçok noktada YPG savaşçılarıyla DAIŞ çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.
Güney cephesinden YPG mevzilerine saldıran çeteler YPG’nin sert direnişiyle karşılaştı. Bu alanda çıkan şiddetli çatışmalar devam ederken aynı cephede YPG savaşçılarının çetelere ait bomba yüklü bir aracı çete grubunun içinde patlattığı ve çok sayıda çetenin öldüğü bildirilirken ölü ve yaralı çete sayısı hakkında somut bilgiye ulaşılamadı.
Dün gece Batı Kobanê cephesinde kalabalık bir çete grubu, Til Şeîr köyü efrafına saldırı düzenledi. Ancak çete saldırısı YPG’nin sert direnişiyle karşılaşınca alanda şiddetli çatışmalar çıktı. Bu alanda halen tüm şiddetiyle devam eden çatışmalarda onlarca çete öldürüldü. Ancak süren yoğun çatışmalardan dolayı somut bilgi alınamıyor.
Doğu cephesinde ise; Kaniya Kurdan, Azadî Meydanı, Belediye Sokağı alanlarında dün geceden beri ağır çatışmalar yaşanıyor. Çok şiddetlenen çatışmaların detaylarına ilişkin bilgi edilemedi.
Öte yandan dün gece doğu cephesinde saat 20.30 sularında bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlemek isteyen çeteler amaçlarına ulaşamadan YPG tarafından engellendi. YPG savaşçıları aracın şoförünü öldürünce araç yan yattı. Bomba yüklü araç halen alanda telike oluşturmaya devam ediyor.
Kobanê’nin doğu, batı ve güney cephelerinde şiddetli çatışmalar, halen tüm yoğunlıuğuyla devam ediyor.

No comments