Breaking News

Çatışmalar güney Kobanê’de şiddetlendi

KOBANÊ - Kobanê’de DAIŞ çetelerinin saldırıları dün gece güney Kobanê cephesinde yoğunlaştı. Doğu cepphesinde ise, bomba yüklü bir araçla gerçekleştirilmek istenen intihar saldırısı YPG savaşçılarınca, araç imha edilerek boşa çıkarıldı.
Bölgedeki ANHA muhabirleri, dün gece Kobanê’nin her üç cephesinde YPG güçleri ile çeteler arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını, çatışmaların güney cephesinde en şiddetli haliyle halen devam ettiğini bildirdi.
Muhabirlerin verdikleri bilgilere göre, DAIŞ çeteleri dün gece doğu Kobanê’nin beledye sokağına dönük yoğun bir saldırı başlattı. Çete saldırısına YPG güçlerinin sert karşılık vermesiyle şiddetli çatışmalar yaşandı. Tüm gece boyunca çok şiddetli çatışmaların yaşandığı doğu cephesinde çok sayıda çetenin öldüğü ve birçok çete cenazesinin YPG’nin eline geçtiği öğrenildi.
Yine saldırıyla eş zamanlı olarak çeteler bomba yüklü bir araçla Kobanê’nin doğu cephesindeki belediye sokağına saldırı girişiminde bulundu. Ancak aracı fark eden YPG savaşçıları, aracı uzak bir mesafede patlatarak saldırıyı boşa çıkardı.
Muhabirler, dün gece en şiddetli çatışmaların Kobanê’nin güneyinde yaşandığını, şiddeti en üst düzeye varan çatışmalarda çok sayıda çete üyesinin öldüğünü, ancak halen süren şiddetli çatışmalardan dolayı ölü çete sayısının öğrenilmediğin bildirdi.
Kobanê’nin güneydoğusunda da YPG güçleriyle çeteler arasında dün gece başlayan yoğun çatışmaların halen devam ettiği öğrenilirken çatışmaların detaylşarına ilişkin herhangi bir bilgi alınamadı.

No comments