Breaking News

Çetelerin 2 bombalı aracı daha imha edildi

KOBANÊ – 42. gününe giren çete saldırılarında Kobanê’nin her üç cephesinde gece boyunca şiddetli çatışmalar devam ederken, özellikle doğu cephesinde çok şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Dün geceden beri devam eden çatışmalarda 2’si bomba yüklü, biri de çete dolu 3 araç  ve bir motosiklet YPG güçlerince imha edildi, doçka yüklü bir araç da darbelendi.
ANHA muhabirlerinin verdiğkleri bilgilere göre, dün gece saatlerinde güney Kobanê cephesinde YPG güçleri ile DAIŞ çeteleri arasında çok şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda çok sayıda çete üyesi öldürülerek doçka yüklü bir araç darbelendi.
Güney cephesindeki şiddetli çatışmalar yoğunlaşarak devam ediyor.
son günlerde en şiddetli çatışmaların yaşandığı doğu cephesinde ise, DAIŞ çeteleri dün gece de bomba yüklü iki araç ve bir motosikletle intihar saldırısı düzenlemek istedi. Ancak girişimmi fark eden YPG güçleri, her iki aracı ve motosikleti mevzilerine yaklaştırmadan uzakta patlatarak imha etti. Imha edilen araçlardaki çeteler öldürülürken çete kayıpları konusunda daha somut detaylar öğrenilemedi.
Batı Kobanê cephesinde de çetelerle YPG güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor. Bu cephede dün geceden beri halen süren çatışmalarda şu ana kadar bir askeri aracın YPG savaşçılarınca içindeki çetelerle birlikte imha edildiği ve çok sayıda çetenin ölürüldüğü öğrenildi.
Çetelerin özellikle sınır kapısı ve çevresine yönelik havan saldırıları sürerken bu alanda DAIŞ çetelerinin tüm saldırıları YPG savaşçılarınca engellendi.
Şu saatlerde Kobanê’nin her üç cephesinde de yaşanan şiddetli çatışmalar halen devam ediyor.

No comments