Breaking News

IŞİD’in Kobani saldırıları 46. gününde

Kobani’ye yönelik IŞİD saldırıları ve YPG güçlerinin direnişi 46. gününde devam ediyor. Çatışmalar doğu ve güney cephelerinde yoğunlaşıyor.
Kentin doğu ve güney cephelerinde dün gece başlayan çatışmalar aralıksız devam ediyor.
Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) ağır silahlarla saldırdığı kente Halk Savunma Birlikleri (YPG) ve Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) eylemlerle karşılık verdi. Ancak her iki cephede de çatışmalar tüm şiddetiyle devam ediyor. Özellikle kentin doğusundaki Kaniya Kurda ve belediye civarı ile kentin güneyindeki kenar mahallelerinde çatışmalar sürüyor.
Peşmerge’nin Kobani’ye geçişi
Kobani’ye geçmek üzere Türkiye’ye gelen Peşmerge konvoyu, Suruç’a ulaştı.
Mürşitpınar Sınır Kapısı güzergahında bulunan Çukobirlik’te bekletilen peşmerge yetkililerinden oluşan 10 kişilik bir grup, YPG ve YPJ yetkilileriyle görüşmek için Kobani’ye geçti.
Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) geçişi
Kobani’ye destek için Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan yaklaşık 50 kişi olduğu tahmin edilen Özgür Suriye Ordusu’ndan bir grup dün geçiş yapmıştı. Bunların Kobani’deki konumları, direnişte nasıl yer alacakları konusunda YPG’nin açıklama yapması bekleniyor.
Hava saldırıları
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkez Kuvvetler Komutanlığı da önceki gün ve dün Suriye ile  Irak’ta 14 hava saldırısı yaptığını duyurdu. Kobani’de yapılan 8 hava saldırısında; küçük bir IŞİD birliğinin yanı sıra aralarında bir komuta kontrol binasının da olduğu binaların, ayrıca IŞİD mevzileri ile araçlarının vurulduğu açıklandı.
Irak’taki 6 hava saldırısının ise Felluce ve Şengal’de yapıldığı belirtildi. Bu saldırılarda da IŞİD birliklerinin ve iki aracın imha edildiği açıklandı.

No comments