Breaking News

Kobanê’de 3 cephede çatışmalar yoğunlaşıyor

DAİŞ çetelerinin Kobanê’yi işgal etmek amacıyla başlattığı saldırı 41’inci gününde devam ediyor. Çeteler takviye güçle saldırılarını arttırmaya çalışıyor. YPG, YPJ savaşçıları ve ÖSO bileşeni Burkan El Fırat güçleri çetelere darbe vuruyor. Doğu cephesinde dün öğleden sonra başlayan çatışmalar gece yarısına kadar aralıksız bir şekilde devam etti.
Yazılı bir açıklama yayınlayan YPG Basın Merkezi, DAİŞ çetelerinin saldırılarının 41’inci gününde devam ettiğini belirtti. DAİŞ çetelerinin takviye güçlerle saldırılarını arttırmaya çalıştığını belirten YPG Basın Merkezi, “Çetelere karşı YPG/YPJ savaşçılarımız ve ÖSO bileşeni Burkan El Fırat güçleri darbeler vurmaktadır” dedi.
Dün öğleden sonra doğu cephesinde başlayan çatışmaların gece yarısına kadar aralıksız bir biçimde devam ettiğini kaydeden YPG Basın Merkezi açıklamasında şunları belirtti: “Kaniya Kurda, Belediye Caddesi ve Azadî Meydanı çevresinde yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 11 çete öldürülmüş, doçka monteli bir araç da imha edilmiştir.
Güney cephesinde de eşzamanlı bir şekilde başlayan çatışmalarda çeteler ağır darbeler vurulmuştur. Bu çatışmalarda tespit edilebilen 14 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz çetelere ait 1 adet kalaşnikof, 1 adet tabanca, 1 adet intihar saldırısı yeleği ve çok sayıda cephaneye el koymuştur. Güçlerimiz şehrin güneyinde bulunan Minaze ve Gulmet köyleri arasında da çetelere yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylemde 1 motosiklet imha edilmiş, 2 çete üyesi de öldürülmüştür.
Batı cephesinde güçlerimiz Pinder ve Sosanê köyleri arasında bulunan çete üyelerine yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylem sonucunda 2 araç imha edilmiş, 7 çete üyesi öldürülmüştür.
Son 24 saatte yaşanan çatışmalarda büyük bir özveri ve fedakarlıkla savunma görevini yürüten ve kahramanca savaşan 4 yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.”
Dün gece Til Hemis’in kuzeybatısında bulunan Mesusa köyü ile Xirbet El Hatil köyleri arasında bulunan çetelere yönelik YPG güçlerinin bir eylem gerçekleştirdiğini de kaydeden YPG Basın Merkezi, “Eylemde çetelere ait 1 araç içindeki çetelerle birlikte imha edilmiştir. Ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir” dedi.

No comments