Breaking News

Kobanê’de gece boyunca şiddetli çatışmalar

KOBANÊ –Dün gece boyunca Doğu, Güney ve Batı cephelerinden yedi koldan saldırı düzenleyen çeteler, YPG güçlerinin sert direnişiyle karşılaşarak ağır kayıplar verdiler.
DAIŞ çetelerinin 15 Eylül’den bu yana Kobanê’ye yönelik saldırılarına karşı YPG güçlerinin tarihi direnişi devam ediyor. Dün gece boyunca her üç cephede sabaha kadar devam eden çete saldırıları yine YPG savaşçılarının direnişiyle karşılaştı
ANHA muhabirlerinin verdikleri bilgilere göre, DAIŞ çeteleri dün gece Doğu, Batı ve Güney cephelerinden yedi ayrı koldan saldırı düzenledi.
Doğu cephesinde sınır hattından saldırı geliştiren çeteler YPG’nin şiddetli direnişi karşısında geri çekilmek zorunda kaldı.
Yine Doğu cephesinde yer alan Belediye hattından da saldıran çetelere YPG’nin cevap vermesiyle şiddetli çatışmalar yaşandı. Hiçbir ilerleme sağlayanmayan çeteler geride birçok ölü ve yaralı bıraktı.
Kobanê’nin Güneydoğusundan gerçekleşen çete saldırısı da YPG barikatına çarptı. Çatışmalarda onlarca çete üyesi öldürüldü.
Güney cephesinden de çeteler üç koldan saldırdı. Ancak saldırıların tümü YPG güçlerinin verdiği sert karşılıkla kırıldı.
Batı Kobanê cephesinden gelişen çete saldırısında yaşanan şiddetli çatışmalarda da çok sayıda çete ölüsü olduğu öğrenildi.
Kobanê’nin dört bir tarafından sabaha kadar süren çete saldırılarına karşı YPG direnişiyle çıkan çatışmalarda çetelerin onlarca ölü ve yaralısı olduğu, birçok çete cenazesinin yanısıra çok sayıda silah ve askeri mühimmata da YPG savaşçılarınca el konulduğu bildirildi.

No comments