Breaking News

Kobanê’de savaş devam ediyor

Kobanê direnişi 38’inci gününde devam ediyor. DAİŞ çeteleri, YPG ve YPJ savaşçıları ile Burkan El Fırat güçlerinin vurduğu darbelerle ağır kayıplar veriyor. İlerlemeleri durdurulan çeteler, takviye silah ve güç desteğiyle saldırılarını sürdürmeye çalışıyor.
DAİŞ çetelerinin Kobanê’yi işgal etmek amacıyla başlattığı saldırılar 38’inci gününde devam ediyor. YPG/YPJ savaşçıları ve Burkan El Fırat güçlerinin vurduğu darbelerle ağır kayıplar veren çetelerin ilerlemesi durduruldu. Ağır kayıplar veren çeler, takviye güç ve silah desteğiyle saldırılarını sürdürmeye çalışıyor.
Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi dün öğleden sonra doğu ve güneydoğu cephesinde; Kaniya Kurda, Belediye Caddesi ve Azadi Meydanı’nda YPG güçleri ile DAİŞ çeteleri arasında yoğun ve şiddetli çatışmaların yaşandığını kaydetti. Kaniya Kurda bölgesinde bombalı araçla saldırı düzenlemeye çalışan çetelerin araç patlatılmadan YPG güçleri tarafından etkisizleştirildiği, aracın içindeki 1 çetenin öldürüldüğünü belirtti. Bu alandaki çatışmalar halen devam ediyor.
“Güney cephesinden de çeteler bomba yüklü bir araçla saldırı girişiminde bulunmuş, güçlerimiz bomba yüklü aracı uzak bir mesafede patlatarak imha etmiştir” diyen YPG Basın Merkezi, dün gece saatlerinde batı cephesinde bulunan Til Şeîr köyü ve çevresinde DAİŞ çeteleriyle YPG güçleri arasında başlayan şiddetli çatışmaların halen devam ettiğini kaydetti. Bu çatışmalarda tespit edilebilen 17 çete üyesinin öldürüldüğünü de belirtti.
“Güçlerimiz bugün sabah saatlerinde batı cephesinde bulunan Arbuş ve Mezrê köyleri arasında çeteler yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Saldırıda çetelere ait 1 araç içindeki çetelerle birlikte imha edilmiş, 4 çete üyesi öldürülmüştür” diyen YPG Basın Merkezi, son 25 saat içinde büyük bir kararlılık ve iradeyle çete saldırılarına karşı direnen 5 YPG savaşçısı ve 2 Burkan El Fırat savaşçısının yaşamını yitirdiğini de belirtti.

No comments