Breaking News

Kobanê’de son 24 saatte 86 çete üyesi öldürüldü

IŞİD çetelerinin Kobanê’yi işgal etmek amacıyla başlattığı saldırılar devam ediyor. Çeteler Rakka, Minbic, Cerablus ve Gre Spî (Til Ebyad) gibi merkezlerden yaptığı takviye güçler ve ağır silah desteğiyle yeniden ve kapsamlı saldırılar düzenledi.
Yazılı bir açıklama yayınlayan YPG Basın Merkezi, IŞİD çetelerinin Kobanê’yi işgal etmek amacıyla düzenlediği saldırıların 45’inci gününde devam ettiğini belirtti.

Çetelerin Rakka, Minbic, Cerablus ve Gire Spî (Til Ebyad) gibi merkezlerden getirdiği takviye güçler ve ağır silahlarla Kobanê’ye yeni ve kapsamlı saldırılar düzenlediğini de vurgulayan YPG Basın Merkezi, “Çetelerin tüm saldırıları püskürtüldü ve ağır darbeler vuruldu” dedi.
DOĞU CEPHESİNDE GÖĞÜS GÖĞÜSE ÇATIŞMALAR
Doğu cephesinde yer alan Kaniya Kurda, Belediye Caddesi ve Azadî Meydanı çevresinde çete güçleriyle YPG güçleri arasında tüm gün ve gece boyunca şiddetli ve göğüs göğüse çatışmalar yaşandığını belirten YPG Basın Merkezi, “Karşılıklı saldırılar şeklinde gelişen çatışmalarda çetelere ağır darbeler vurulmuştur. Bu alanlarda halen çatışmalar yaşandığından net sonuçlara ulaşılamamıştır. Şu ana kadar tespit edilebilen Kaniya Kurda mıntıkasında 4, Belediye caddesi bölgesinde 5, Azadi meydanı çevresinde de 9 çete öldürülmüştür” dedi.
Çetelerin güney cephesinde de büyük bir saldırı düzenlediğini belirten YPG Basın Merkezi, YPG güçlerinin bu saldırılara sert karşılık verdiği ve çatışmaların yakın mesafeden uzun bir süre devam ettiğini vurguladı. YPG Basın Merkezi, güney cephesine ilişkin “Güçlerimizin tespit edebildiği kadarıyla bu alanda toplam 54 çete öldürülmüştür” dedi.
YPG güçlerinin ayrıca Kobanê çevresinde üstlenen çetelere yönelik saldırılar düzenlediğini de ifade etti. “Kobanê'nin güneydoğusunda bulunan Helinc köyünde çetelere yönelik gerçekleştirilen saldırıda 1 taksi imha edilmiş, içindeki 4 çete öldürülmüştür. Batı cephesinde bulunan Izea köyü yakınlarında üslenen çetelere yönelik gerçekleştirilen saldırıda çetelere ait 1 araç içindeki çetelerle birlikte imha edilmiştir. Bu eylemde 3 çete öldürülmüştür. Kobanê'nin güneyinde bulunan Minaze köyü yakınlarında da çetelere ait 2 araç içindeki çetelerle birlikte imha edilmiştir. Bu alanda tespit edilebilen 7 çete öldürülmüştür” dedi.
YPG Basın merkezi, son 24 saat içinde yaşanan çatımalarda 16 YPG savaşçısının yaşamını yitirdiğini de açıkladı. “Son 24 saat içinde yaşanan çatışmalarda saldırı ruhu ve cesaretleriyle çete gruplarına kabus yaşatan, gösterdikleri özveri ve fedakarlıkla örnek bir duruş sergileyen 16 yoldaşımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır.” 

No comments