Breaking News

Kobanê’de son durum… 28 ekim 2014

DAİŞ çetelerinin Kobanê’yi işgal etmek amacıyla başlattığı saldırılar 43’üncü gününde devam ediyor. YPG/YPJ savaşçıları ve ÖSO bileşeni Burkan El Fırat güçlerinin direnişi karşısında ilerleyemeyen çeteler, Irak ve Suriye rejimlerinden ele geçirdiği Grat füzeleri ve havanlarla kenti bombalıyor. DAİŞ çeteleri bu sabah saatlerinde Belediye Caddesi çevresinde bomba yüklü araçla düzenlemek istediği saldırının da YPG güçlerinin müdahalesiyle etkisizleştirildiğini açıkladı. Serêkaniyê’de ise YPG güçleri çetelere bir eylem düzenledi.
Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, DAİŞ çetelerinin Kobanê’yi işgal etmek amacıyla başlattığı saldırıların 43’üncü gününde devam ettiğini belirtti. YPG, YPJ savaşçıları ve ÖSO bileşeni Burkan El Fırat güçlerinin direnişi nedeniyle ilerleyemeyen çetelerin Irak ve Suriye rejimlerinden ele geçirdiği Grat füzeler ve havanlarla kenti bombaladığını kaydetti.
“Kobanê’nin doğu cephesinde çeteler ile güçlerimiz arasında aralıksız çatışmalar yaşanmaktadır. Kaniya Kurda, Belediye caddesi ve Azadi meydanı çevresinde şiddetlenen çatışmalarda çetelere ağır darbe vurulmuştur. Son 24 saattir aralıksız süren çatışmalarda tespit edilebildiği kadarıyla Kaniya Kurda bölgesinde 18, Azadi meydanı çevresinde de 9 çete öldürülmüştür” denilen YPG Basın Merkezi açıklamasında bu sabah saatlerinde çetelerin Belediye Caddesi çevresinde bomba yüklü araçla düzenlediği saldırının YPG güçlerinin müdahalesiyle etkisizleştirildiğini de belirtti.
Bomba yüklü aracın çetelerin içinde patlatılarak imha edildiğini de kaydeden YPG Basın Merkezi şunları kaydetti: “Güçlerimiz bu bölgede 1 adet BKC, 1 adet kalaşnikof silaha ve bu silahlara ait mühimmata el koymuştur. Çatışmalar halen devam etmektedir.
Güney cephesinde de dün öğlen saatlerinde başlayan çatışmalar halen aralıklarla devam etmektedir. Bu bölgede çetelere ait doçka monteli bir araç imha edilmiş, tespit edilebildiği kadarıyla 7 çete öldürülmüştür.”
YPG Basın Merkezi “24 saat içinde yaşanan çatışmalarda 4 yoldaşımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır” dedi.
Öte yandan YPG güçleri dün sabah saatlerinde Serêkaniyê’nin batısındaki Zinka köyü ile sınır hattı arasında bulunan çetelere yönelik de bir eylem gerçekleştirdi. Eylemde, tespit edilen 4 çete üyesinin öldürüldüğü 1’inin de yaralandığı belirtildi.

No comments