Breaking News

İşte Türkiye’nin IŞİD’i desteklediğinin kanıtı-DİHA

Kobanê’ye saldıran IŞİD’e Türkiye’nin destek vermesi fotoğraflarla bir kez daha kanıtlandı. Sınırda ellerinde silahlarla askerlerle görüşen çeteciler, Türk askerleri ile vedalaşıp yeni katliamlar yapmaya gidiyor.
Türkiye ve uluslararası kamuoyunda sürekli gündeme gelen Türkiye’nin IŞİD’e verdiği destek, fotoğraflarla bir kez daha kanıtlandı. Kobanê savaşında şimdiye kadar onlarca yaralı sivil Kobanêli Murşit Pınar Sınır Kapısı’nda askerler tarafından saatlerce bekletildiği için yaşamını yitirirken ortaya çıkan görüntülerde Türk askerlerinin IŞİD ile içli dışlı olması Türkiye’nin çetelere verdiği desteğin göstergesi olarak ortaya çıkıyor.
Asker ile IŞİD’in samimi buluşmaları!
DİHA’nın ulaştığı görüntülere göre, 22 Ekim 2014 tarihinde Kobanê’nin Zorava Tepesi’nin yamacında çekilen görüntülerde 5 çete üyesi Kobanêlilerin arabalarını bıraktığı Türkiye sınırına geliyor. Burada Kobanêlilerin eşyalarını yakan çeteciler, işlerine yarayan malzemleri ise Kobanêlilerin arabalarına yükleyip, ellerinde bulundurdukları Siftêk Köyü’ne doğru götürüyor. Daha sonra sınırın sıfır noktasına gelen 2 çete üyesi, oraya gelen 2 zırhlı araçtan inen 7 asker ile görüşüyor. Yaklaşık yarım saat görüştükten sonra çeteciler askerlerle vedalaşıp, bulundukları bölgeden ayrılıyor. Sınırın sıfır noktasında eli silahlı IŞİD çeteleri ile askerler arasında nelerin konuşulduğu bilinmezken, askerler ile vedalaşıp ayrılan çeteler ise yeni bir katliam yapmaya hazırlanıyor.
NAZIM DAŞTAN-DÎHA






No comments