Breaking News

Salih Muslim: ÖSO Taburları zaten YPG’yle birlikte

HABER MERKEZİ - Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim'den, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Kobani'ye asker göndermek konusunda PYD’nin anlaştığını ileri süren Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yalanlama geldi. Muslim, ÖSO taburlarının zaten YPG’yle birlikte Kobanê’de savaştığını belirtti.
PYD Eşbakanı Salih Muslim, Reuters'a "ÖSO ile hali hazırda iletişim kurmuş durumdayız. Ancak Erdoğan'ın söylediği gibi bir anlaşmaya varılmış değil" dedi.
Halep komutanı da Erdoğan’ı yalanladı
Türkiye’den bir gazeteye konuşan Halep Askeri Konsey Komutanı Tuğgeneral Zahir El-Sakit da, "Biz Halep Vilayeti Askeri Konsey Komutanlığı olarak bazı medya organlarında çıkan Kobani'ye savaşçı göndereceğimize dair haberleri yalanlıyoruz. Kobani'ye askeri güç göndereceğini söyleyen gruplarla Halep Askeri Konsey Komutanlığı arasında hiçbir bağlantı bulunmamaktadır" dendi.
ÖSO eski komutanlarından Abdülcabber Egidi, dün Al Jazeera'ye verdiği bir mülakatta, Kobani'de zaten ÖSO’ya bağlı taburların YPG’le birlikte DAIŞ çetelerine karşı savştığını, gerekirse 1300 kişilik takviye güçle Kobanê savunmasına katılmaya hazır olduklarını belirtmişti.
Estonya'da bulunan Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bugün ÖSO güçlerinin PYD tarafından kabul edildiğini öğrendiğini iler sürmüştü.
Muslim: ÖSO taburları zaten YPG’yle birlikte  
PYD ve Halep Askeri Konsey Komutanlığı'ndan ÖSO'nun Kobani'ye gideceği haberlerine yalanlama geldi. Buna rağmen Türk basınında işlenen ÖSO'nun Kobani'ye kuvvet göndereceği yönündeki haberlerle ilgili olarak PYD lideri Muslim, Fırat Haber Ajansı ANF'ye, "Bu bilinçli olarak yayılan bir haber. Amaç kafa karıştırmaktır” sözleriyle tepki gösterdi.
'Haber tamamen yalan!'
Muslim, Zaten ÖSO'ya bağlı bazı grupların YPG’yle birlikte savaştıklarını da hatırlatarak “Tamamen yalan bir haber" diyerek bu haberlerin Türkiye tarafından yayıldığına işaret etti.
BBC’ye telefonla bağlanan PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, ÖSO'nun Kobani'ye gelmek yerine DAIŞ çetelerine karşı ikinci bir cephe açması gerektiğini belirtti.

No comments