Breaking News

Sipan Hemo: Kobanê’de sayıya değil ağır silah ihtiyacımız var! - YENİLENDİ

HABER MERKEZİ -  YPG Genel Komutanı Sipan Hemo, Kobanê’de YPG güçlerinin ihtiyacının sayı değil, ağır silahlar olduğunu ve uluslararası güçlerin de DAIŞ karşıtı direnişlerinde bunu dikkate alacaklarını ümit ettiklerini belirtti.
YPG Genel Komutanı Sipan Hemo, Ronahi Tv’de yayınlanan ‘Bûyer’ adlı programa telefonla katılarak gündemdeki konulara ilişkin YPG’nin tutumunu açıklığa kavuşturdu.
Kobanê’de 42 gündür süren tarihi bir direniş olduğunu ve bu direnişin yeni bir tarih yazdırdığını belirten YPG Genel Komutanı, çete saldırılarının halen devam ettiğini ancak çetelerin kendilerinin de artık başarılı olacaklarına dair inançlarını yitirdiklerini söyledi.
ÖSO’nun bazı taburları baştan beri bizimle
ÖSO güçlerinin Kobanê’ye geçmesine ilişkin basında yer alan haberlere de değinen YPG Genel Komutanı Sipan Hemo, ÖSO bileşenlerinin birbirinden çok farklı yapı ve amaçlar taşıdıklarını ve tüm ÖSO bilşenlerini temsil edecek bir irade bulunmadığını kaydederek bunun Türkiye tarafından geliştirilen bir mizansen olduğunu kaydetti.
Sipan Hemo bu konuda şunları söyledi: “Suriye’de DAIŞ sadece Koban’de değil; Dera, Halep, Mumbic, Cerablus ve daha bir çok yerde terör estiriyor. Bu alanlarda da DAIŞ’la savaşıp yeni bir cephe açabilirler. Ayrı cephe açmalarını istedik. ÖSO'ya bağlı taburlar Kobanê direnişinin başından beri YPG'yle birlikte savaşıyor. Ama sanırım Türkiye’yle birlikte bazılarının Kobanê’de farklı hesapları var. Açıkça söylüyoruz, bizim ağır silahlara ihtiyacımız var. Sayımız yeterlidir. Bize destek sunmak isteyen güçler DAIŞ’a karşı yeni cephe açsın. Kobanê direnişinin yarattığı büyük başarıyı ve kazanımları bu satten sonra kimse engelleyemez, çarpıtamaz. Herşey gözler önündedir. Biz her koşulda kendimize güveniyoruz. İlla Kobanê diyorlarsa buyursunlar; Kobanê burada, savaş cephesi ve DAIŞ çeteleri de burada...”
Peşmergenin destek amaçlı gelişi Kürt birliği için zemindir
DAIŞ çetelerine karşı çok sınırlı imkanlarla yürüttükleri direnişin gözler önünde olduğunu ve bunun sonucunda Kobanê’nin dünya siyasetinni merkezi haline geldiğini kaydeden Sipan Hemo, “Peşmergenin gelişi olumludur. Eğer sağlam ulaşırlarsa DAIŞ’a karşı savaşımız daha da güçlü yürüyecektir. Nasıl ki biz YPG olarak Şengal, Kerkük ve her yerde kürlerle birlikte savaşmaya hazırsak peşmergelerin destek amacıyla Kobanê’ye gelmeleri bize güç verir. Bu adım aynı zamanda ulusal birliğin ve hatta ulusal kongrenin de zemini olabilecektir” dedi.
YPG Genel Komutanı Türk devlet yetkililerinin bu konuyuı da tıpkı ÖSO meselesinde olduğu gibi çarpıtmaya çalıştığını, bu açığa çıkınca da şimdi Türk devletinn kendisinin peşmerge gelişini engellediğine dikkat çekti.
‘Türk devletini dost görüyoruz ama...’
YPG Genel Komutanı Sipan Hemo, türk devletinin başından beri Rojava devrimine ve kürt halkının kazanımlarına yanlış bir yaklaşım içinde olduğunu vurgulayarak “Türk devletini dost görüyoruz. Ama Türk devleti bu dostluğun gerektirdiği gibi davranmıyor” dedi.
Hemo, Türk devletinin DAIŞ ile ilişkisinin de bunu ispatladığını, türkiye’de çetelerin eğitim, hastane vb üslerinin yanında Suriye’de savaşmaya gelen yabancı uyruklu çetelkeri çoğunun türkiye üzerinden geldiklerinin defalarca belgelendiğini hatırlattı.
YPG Genel Komutanı, “DAIŞ tüm bölge için tehilke ve tehdittir. Kürtlerin çeteler karşı başarısı da Demokratik Suriye’nin temelidir, sözleriyle kürtlerin başarısının Türkiye tarafından da hazmedilmesi gerektiğini kaydett.
‘DAIŞ’a karşı YPG’ye ağır silah verin’
Kobanê’de çetelerin tüm saldırılarına rağmen YPG/YPJ güçlerinin kahramaca direnişinin sürdüğünü ve bu direnişin çeteleri başarısız kıldığını ifade eden Sipan Hemo, uluslararası güçlerin hava desteğinin de önemli ancak çok gecikmiş bir destek olduğunu ve etkisi de sınırlı kaldığını, DAIŞ’a karşı karadan mücadelenin esas olduğunu belirtti.
YPG Genel Komutanı Sipan Hemo, “DAIŞ çetelerinin vahşi saldırılarına karşı elimizdeki ferdi silahlarla en büyük askeri savaşı veriyoruz ve bunda başarılı da oluyoruz. Ama DAIŞ’ı tümden kırmak ve bölge için tehdit olmaktan çıkarmak için elimizde gerekli silahlar maalesef yok.Uluslar arası güçler, bunu dikkate alarak YPG’ye gerekli ağır silah desteğinde bulunmalı. Türk devleti de buna engel olmaya çalışmamalıdır” dedi.

No comments