Breaking News

Türk askeri YPG’ye ateş açıyor

SURUÇ  -Kobanê’de dün geceden bu yana son günlerin en şiddetli çatışmalarından biri yaşanırken DAIŞ çeteleri Kuzeydeki Boydê sınır hattında bulunan sivillerin üzerine ateş açtı. Cami ve evlere kurşunlar isabet etti. Türk askerinin ise, çetelere değil, YPG savaşçılarının bulunduğu mevzilere ateş açtığı iddia edildi.
Çatışmalar Kobanê’nin doğu, batı ve güney cephesinde çatışmalar şiddetini artırarak devam ediyor. Edinilen bilgilere göre, dün geceden bu yana DAIŞ çeteleri yoğun saldırıda bulunurken, YPG/YPJ güçleri de eylemlerle karşılık verdi. Çatışmaların şiddetli geçtiği alanlardan biri de, Kobanê’nin batısında bulunan Til Şeîr bölgesiydi.  YPG/YPJ’lilerin eylemleri karşısında zorlanan DAIŞ çeteleri yine sivillere saldırdı. Til Şeîr-Boydê sınır hattında bulunan sivillere saldıran çeteler, Suruç’un Boydê Köyü üzerine de doçkalarla ateş açtı. Açılan ateş sonucu bazı evlere ve köyün camisine kurşunlar isabet etti. DAIŞ çetelerinin saldırısının sürmesi üzerine köylülerin evlerinin içinde kalarak, dışarı çıkmadıkları kaydedildi.
DAIŞ gelince Asker sınırı terk ediyor
Çatışmaların sıklaştığı sınır hattında askerlerin konuşlanmasının yine değişmesi dikkat çekti. Kobanê’nin sınır hattında bazı bölgeler YPG’lilerin eline geçerken sınır hattını derhal zırhlı araç ve askerlerle donatılırken, DAIŞ çeteleri işgal edince Türk askerinin zırhlı araçlarıyla birlikte sınır hattını terk etmeleri dikkat çekiyor. Özellikle Boydê sınırında DAIŞ çetelerinin sivillere saldırdığı saatlerde bölgede hiçbir askerin bulunmadığının altı çizildi. Daha önceki sivil saldırılarda da Türk askerinin hiçbir şekilde DAIŞ çetelerine karşılık vermediği defalarca ispatlanmıştı.
Asker YPG’lilere ateş açtı iddiası
Öte yandan sınır hattında yaşananlarla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Mürşitpınar Sınır Kapısı’nın hem doğu hem de batı tarafında dün gece özel harekat timleri ve bordo bereli askerlerce YPG’lilerin bulunduğu bölgelere ateş açıldı.

No comments