Breaking News

YPG bir günlük savaş bilançosunu açıkladı 29 ekim 2014

YPG Basın Merkezi Kobanê, Cezaa ve Til Hemîs’deki çatışmaların sonuçlarını açıkladı.
Basına ve Kamuoyuna!
1. DAIŞ çetelerinin Kobanê’yi işgal etmek amacıyla başlattıkları saldırılar 44. gününde devam etmektedir. Saldırılarını takviye güç ve silah desteğinde sürdüren çetelere karşı güçlerimiz karşı saldırılarla yanıt vermektedir. Çetelerin şehir merkezine yönelik top atışları ise aralıksız devam etmektedir.
Dün akşam da yoğun çatışmaların yaşandığı doğu cephesinde çete saldırıları püskürtülmüştür. Belediye caddesi istikametinde saldırı düzenleyen çetelere sert karşılık veren güçlerimiz, çetelere ait 2 cenaze ile birlikte 1 adet kaleşnikof, 1 adet M16 silahı, 10 elbombası, 2 telsiz cihaz ve askeri mühimmata el koymuştur. Kaniya Kurda bölgesinde yaşanan çatışmalarda ise tespit edilebilen 3 çete öldürülmüştür.
Güçlerimiz, dün öğlen saatlerinde Kobanê’nin doğusunda bulunan Şêran ve Kabacox köyleri arasında çetelere yönelik eylem gerçekleştirmiştir. 2 aracın imha edildiği eylemde tespit edilebilen 13 çete üyesi öldürülmüştür.
Kobanê’nin batısında bulunan Izea köyü çevresinde güçlerimiz çete noktasına yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Saldırı sonucunda çetelere ait 1 motorsiklet imha edilmiş, tespit edilebilen 7 çete üyesi öldürülmüştür.
2. Dün gece Til Hemis’in kuzeybatısında bulunan Mesusa ile Amrige köylerinin yakınlarında üslenen çetelere yönelik güçlerimiz 2 ayrı eylem gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen eylemlerde 2 araç imha edilmiştir. Araçlarda tespit edilebilen 5 çete öldürülmüştür.
3. Dün akşam saatlerinde Cezaa’nın güneydoğusunda bulunan Qadisiyê Biçuk köyü yakınlarında güçlerimiz çetelere yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylemde 1 araç darbelenmiş, tespit edilebilen 1 çete öldürülmüştür.
Cezaa’nın batısında bulunan Arce köyü yakınlarında bulunan çetelere yönelik bir eylem gerçekleştirilmiştir. 1 aracın imha edildiği eylemde 3 çete öldürülmüş, 1 çete de yaralanmıştır.
YPG Basın Merkezi
29 Ekim 2014

No comments