Breaking News

YPG Genel Kom: Her koşulda Suwar El Rakka güçleriyle birlikteyiz!

HABER MERKEZİ – YPG Genel Komutanlığı, geçtiğimiz günlerde Urfa'da DAIŞ çeteleri tarafından kaçırılmak istenen Suwar El Rakka güçlerinin lideri Ebu İsa’ya acil şifalar dileyerek, liderliğini yürüttüğü Suwar El Rakka güçleriyle her koşul altında birlikte olduklarını duyurdu.
YPG Genel Komutanlığı, yazılı bir açıklama yaparak geçtiğimiz günlerde Urfa'da DAIŞ çeteleri tarafından kaçırılmak istenen Suwar El Rakka güçlerinin lideri Ebu İsa’ya geçmiş olsun dileklerini ileterek Arap ve Kürt halklarının kardeşliğinin en somut ifadesi olan YPG ve Suwar El Rakka ilişkisinin her koşul altında devam edeceğini kadetti ve “Bu alçakça saldırıya karşı cevabımız daha fazla kardeşliğimizi pekiştirmek, ortak mücadeleyi yükseltmek olacaktır” dedi.
YPG Gelel Komutanlığı tarafından yaınlanan 23 Ekim 2014 tarihli yazılı açıklama şöyle:
Basına ve Kamuoyuna!
Geçtiğimiz günlerde Özgür Suriye Ordusu ve Burkan El Fırat'ın önemli bir bileşeni olan Suwar El Rakka güçlerinin lideri Ebu İsa, oğluyla birlikte bulunduğu Urfa'da DAIŞ çeteleri tarafından kaçırılmak istenmiştir. Ebu İsa saldırıdan yaralı olarak kurtulurken oğlu DAIŞ çeteleri tarafından kaçırılmıştır.
Ebu İsa arkadaşımızın liderliğini yaptığı Suwar El Rakka güçleri DAIŞ terörüne karşı Kobanê'de 1 yılı aşkın bir süredir YPG ile birlikte ön saflarda mücadele etmektedir. Yine 15 Eylül günü başlayan ve 38. gününe giren görkemli Kobane direnişine de aktif olarak katılmaktadırlar. Güçlerimizle omuz omuza yürütülen bu bir yıllık direniş süreci içinde Suwar El Rakka güçleri 30'a yakın şehit vermişlerdir.
Ebu İsa arkadaşımızın lideri olduğu Suwar El Rakka güçleri YPG'yle birlikte aktif bir direniş içinde yer aldığından DAIŞ çetelerinin hedefi haline gelmiştir. Urfa'da Ebu İsa arkadaşımızın oğluyla birlikte hedeflenmesi bu nedenledir.
YPG olarak Arap ve Kürt halklarının kardeşliğine inancımız sarsılmazdır. YPG ve Suwar El Rakka ilişkisi de bu kardeşliğin en ileri düzeyde somutlaşmasıdır. Bu alçakça saldırıya karşı cevabımız daha fazla kardeşliğimizi pekiştirmek, ortak mücadeleyi yükseltmek olacaktır.
Ebu İsa arkadaşımıza bir kez daha geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyoruz. Liderliğini yürüttüğü Suwar El Rakka güçleriyle her koşul altında birlikte olduğumuzu belirtmek istiyoruz.
YPG Genel Komutanlığı
23 Ekim 2014

No comments