Breaking News

YPG: Güney ve doğu cephelerinde 37 çete öldürüldü

HABER MERKEZİ – Kobanê’nin güney ve doğu cephelerinde dün geceden beri yaşanan ve halen devam eden çatışmalarda, DAIŞ çetelerinin saldırılarını kıran YPG güçleri, çatışmalarda 37 çete üyesini öldürürken bomba yüklü bir aracı da imha ederek çetelerin intihar saldırısını boşa çıkardı.
YPG Basın Merkezi, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, DAIŞ çetelerinin Kobanê'yi işgal etmek amacıyla başlattığı saldırıların 46. gününde devam ettiğini belirterek “her türlü yöntemle ve ısrarla saldırılarını sürdüren çetelere karşı YPG/YPJ güçlerimizin, Kobanê halkı ve ÖSO bileşeni Burkan El Fırat güçleriyle birlikte yürüttüğü görkemli direniş büyük bir kararlılıkla devam etmektedir” dedi.
YPG Basın merkezinin verdiği bilgilere göre, dün geceden bu yana süren yoğun çatışmalar, doğu ve güney cephelerinde şiddetleiyor.
YPG Basın Merkezi’nin çetelere karşı YPG güçlerinin karşı saldırılarla çetelere darbe vurduğu belirtilen açıklamasında şu detaylar yer aldı:
·         Kuzeydoğu cephesi Kaniya Kurda bölgesinde çeteler dün akşam ve gece saatlerinde 2 ayrı saldırı düzenlemiştir. Her iki saldırısı kırılan çeteler püskürtülmüştür. Bu alanda yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 3 çete öldürülmüştür.
·         Belediye caddesinde ise güçlerimiz çetelerin işgal ettiği kimi noktalara yönelik bir karşı saldırı düzenlemiştir. Çeteler güçlerimizin saldırısını engellemek için bomba yüklü bir araçla intihar saldırısı düzenlemeye çalışmıştır. Güçlerimiz bomba yüklü aracı çeteler içinde patlatarak imha etmiştir. Bu alanda yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 4 çete öldürülmüştür.
·         Güneydoğu cephesinde de şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Bu alandaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir.
·         Doğu cephesinde düngece ve önceki gün yaşanan şiddetli çatışmalar ardından güçlerimiz hakimiyet kurduğu alanlarda arama tarama faaliyeti yürütmüştür. Güçlerimiz bu alanlarda 8 adet kaleşnikof, 2 adet BKC, 1 adet telsiz cihazı ile çok sayıda askeri mühimmata el koymuştur. Yine tespit edilen 13 çete cenazesi güçlerimizin denetimindeki alanlara bulunmaktadır.
·         Güney cephesinde de dün akşam saatlerinde güçlerimizin gerçekleştirdiği karşı saldırı ardından şiddetli, göğüs göğüse çatışmalar yaşanmıştır. Çatışmalarda tespit edilebilen 17 çete öldürülmüştür.

No comments