Breaking News

YPG savaşçılarına görkemli uğurlama

RUHA - Kobanê direnişinde yaşamını yitiren YPG savaşçıları Veysel Muhamed, Mehmed Rivî ve Mehmed Akgöl, binlerce kişinin sloganları eşliğinde Suruç'ta toprağa verildi.

Kobanê direnişinde yaşamını yitiren YPG savaşçıları Veysel Muhamed, Mehmed Rivî ve Mehmet Akgöl'ün cenazeleri Urfa Adli Tıp Kurumu'nda ki otopsi işleminin ardından Suruç Devlet Hastanesi morguna götürüldü.
KCK bayraklarına sarılı YPG savaşçılarının tabutlarını morgdan alan binlerce kişi, "Şehit Namirin", "Bijî Berxwedana YPG/YPJ", "Bijî Serok Apo" ve "Disa disa serhildan serokê me Öcalan" sloganları eşliğinde ilçe mezarlığına doğru yürüyüşe geçti. HDP milletvekilleri Özdal Üçer ve Halil Aksoy ile Mehser ve Miseynter köylerinde direniş nöbeti tutan halk ile Kobanêlilerin de katıldığı yürüyüşte, din alimleri ve kadınlar önde yürüdü.
Mezarlıkta dini vecibeler yerine getirildikten sonra YPG savaşçıları toprağa verilirken, MEYADER Temsilcisi yaptığı kısa açıklamada Kürt halkının toprağa düşenlerin çizdiği yolda yürüdüğünü ifade etti.

No comments