Breaking News

YPG son 24 saatin bilançosunu açıkladı

YPG Basın Merkezi Kobani Rabîa, Cezaa ve Serekaniyede son 24 saatte yaşanan çatışmalara ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada dört bölgede toplam 76 IŞİD üyesinin ödlürüldüğü belirtildi.

Halk Savunma Birlikleri (YPG) son 24 saatte Rojava’da yaşanan çatışmalara ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada Kobani çevresinde yaşanan şiddetli çatışmalarda Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün ilerleyişinin durdurulduğu belirtildi.
Helince köyünde 54 IŞİD üyesi öldürüldü, 1 tank imha edildi
YPG, açıklamsında. Helince köyü çevresinde yaşanan çatışmalarda 43 IŞİD üyesinin üyesi öldürüldüğünü ve çok sayıda cephaneye el konulduğunu açıkladı. Ayrıca bir tankın da imha edildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca bu bölgedeki çatışmaların sürdüğü bilgisi yer aldı.
Rabia IŞİD’den tamamen temzilendi
30 Eylül günü Peşmerge ve YPG güçlerinin Tıl Koçer’in karşı tarafında yer alan Rabia ilçesinde başlattığı operasyonla şehrin IŞİD’den tamamen temizlendiği belirtildi. IŞİD’in Kürt güçleri karşısnda ağır kayıplar verdiği belirtildi.
Cezaa’da 15 IŞİD üyesi öldürüldü öldürüldü
1 Ekim gecesi Cezaa’da bulunan Küçük Ramallah köyüne yönelik saldırı başalaran IŞİD üyeleriyle YPG’liler arasında yaşanan çatışmalarda 15 IŞİD üyesinin öldürüldüği bazı cenazelerin YPG güçlerinin elinde olduğu belitildi. Bölgede yer yer çatışmaların devam ettiği belirtiliyor.
Dehma köyünde 6 IŞİD üyesi öldürüldü
Açıklamada 1 Ekim gecesi Serekaniye’nin güneybatısında bulunan Dehma köyü yakınlarında saldırı hazırlığında bulunan IŞİD üyelerine YPG’nin düzenlediği operasyon sonucu 6 IŞİd üyesinin öldürüldüğü ifade edildi. yönelik güçlerimiz bir eylem gerçekleştirmiştir.

No comments